Nem. Lehet, hogy a gépeddel van a baj.
Ezek a buzik sose küldenek emailt lejárat előtt.
Amúgy meg kurva anyját obamának, az ő hibája az egész!
OK tavaly is dec. elején történt, valami 1-2 nappal a sodinyelv (XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD) előtt.
Idén hatodikán.
December elején újítsátok meg a domain előfizetést. És akkor nem fognak örömködni, hogy a malac hekkelgeti az oldalt : )
inkább a mno hozza megbízhatóan most is a retardjobb-formát
Megőrült.
Küldtem a szolgáltatónak pár üres dvd tokot valamint egy lavort, így most visszakapcsolták ideiglenesen. Ha megkapják a szemüvegtokot, akkor 1évünk még lesz.
Western Union nélkül már konkrétan holnap éhezni fogok.
Ennyi mindent? Mennyi temérdek pénz! Hát, holnap estig úgy látszik nem eszünk.
sipos zoltán szélsőséges, provokátor.
ez 2006-ban csak 19 éves volt? mindig elfelejtem, hogy ez egy pisis kisgyerek, csak akkora feje van, mint egy víztorony.
Nem elsodikáztam, hanem minden igyezetem ellenére sem sikerült a rászánt munkaidőt ténylegesen rá is fordítani. A lehetőségeim korlátozottságát jellemhibaként beállítani igen erős túlzás.
Akkor pedig, ha egy óra leckeírás, egy óra fürdés-öltözködés, és egy-egy óra oda-vissza utazás van, plusz a 3 óra suli, akkor ez már igenis majdnem ki tudja tölteni a napodat.
Jó, ez most is van, de most decemberben már nem heti négyszer, és ez azért jelent egy kevés levegőt.
Küldjetek donate-et a SoDI-nak: https://www.paypal.me/sodivlogja
te szegény... heti négyszer három óra... hogy bírtad...
Akkor pedig, ha egy óra leckeírás, egy óra fürdés-öltözködés, és egy-egy óra oda-vissza utazás van, plusz a 3 óra suli, akkor ez már igenis majdnem ki tudja tölteni a napodat.
Ehhez elsős korukban hozzászoknak a gyerekek. Téged ez leterhel, te akromegáliás óriáscsecsemő?
Berlinben, Germany környékén nem 24 óra egy nap?
itt egy sima késedelemről van szó. az, hogy te nem tudod beosztani az idődet, nem érdekli a főnök urat.
a teljesítési határidő objektív tényező. ne keverjünk ide ilyen gyerekes dolgokat, hogy mennyi időt töltesz a fürdőszobában. a vállalkozás felnőtt bácsik területe, ha nem nőttél fel, akkor takarodj vissza az óvodába, és ne kössél szerződéseket.
Hogy érzed 33 éves korodra, faszán bejött az élet?
Hozzászoktam, hogy nem kell rendszeresen eljárni hazulról.
No de a legerősebb motiváció arra, hogy decemberben már ne járjak nyelvtanfolyamra, az az érzés volt, hogy bár nagyon sok fontos nyelvtani szabályt, szót, és témát tanultam, mégis az lett az érzésem a végefelé, hogy ha folyton német nyelvtanfolyamra járok, nincs időm németül tanulni.
Pl. amikor több mint három hónap intenzív nyelvtanfolyam után közölte velem a tavalyi vendéglátóm, hogy a beszédem semmit nem fejlődött - ugyanúgy beszélek, mint amikor idejöttem, akkor rájöttem, hogy érdemes a felszabadult időben másfajta nyelvgyakorlásba kezdenem - engem érdeklő rendezvényekre mászkálni, miegymás. Viszont - rohadjon el a világ megint csak - erre sincs megint időm.
és kinek a gondja? nem a főnök úré, hanem a tiéd. miért terheled a főnök urat a gondjaiddal? a főnök úr nem az apukád, őt a kész meló érdekli, kisfiam.
De igen.
Arrébb költöztem már pár utcával.
Viszont januárra már megint nincs helyem.
Sodi... annyira irigyellek. Te vagy az élet császára. Titeket a napi túlélés hajt előre. Nincs konkrét célkitűzés, már ezer éve, napról napra éltek túl, mint a patkányok.
Ha nem az utolsó pár alkalommal lennék itt hogy megnézzem, hová süllyedtél, ezt megtenném aláírásomnak. Te megőrültél.
gratulálok bazmeg!!! amiért kimentél berlinbe, azaz, hogy megtanulj németül BESZÉLNI, az nem sikerült.
ennél egyértelműbben nem is vallhattad volna be, hogy kudarc az egész kintléted. már ami a nyelvtanulást illeti, mert a buzipárral gondolom összejött a kúrás.
Még mindig nem értem a folyamatot, hogyan kezd el valaki egy idegen nyelven rendesen beszélni, de most már értem, hogy egy nyelvtanfolyam hasznos lehet ehhez, de önmagában nem elégséges - évekig is járhatok rá anélkül, hogy a BESZÉDEM színvonala önmagában ettől megfelelő szinte emelkedne.
Fogyatékos vagy.
Erről annyit, sodika, hogy én általános iskola 8. osztályban nyelvvizsgáztam németből, pedig heti 3 (!) órában tanultam. Pusztán akarat kérdése, mondhatsz bármit.
Beszélni kell, bazmeg. Jól, rosszul, ahogy tudsz. Ja, és németül kell gondolkodni, nem magyarul . . .
nyelvtanfolyamon beszélni szokás, te idióta. kérdez a tanár válaszolsz, szituációs párbeszédek, stb.
te mégis hova a faszomba jártál???
ennél egyértelműbben nem is vallhattad volna be, hogy kudarc az egész kintléted. már ami a nyelvtanulást illeti
Nem, mert a csoportátlag feletti teljesítményt a négy hónap alatt folyamatosan hoztam. Pedig ez már B2 szintű tanfolyam volt végig.
Megértettem, hogy nem vagyok egyedül a problémával, megértettem, hogy hülye az nem vagyok a nyelvhez, de ugyanakkor azt is megértettem, hogy módszerváltásra is szükségem van: a nyelvoktató anyagok bújása, és a nyelvtanfolyam önmagában kevés: pontosabban, ami kihozható belőlük, azt már kihoztam belőlük.
TE HÜLYE FASZ! Nekem ha 2-3 projektem fut párhuzamosan, akkor inkább nem alszom, nem eszem, nem megyek el itthonról, de minden ügyfél a lehető legrövidebb időn belül kapja meg amit kér. Ki vagy te, hogy majd te szabsz nekik feltételeket? AZ ÜGYFÉLNEK MINDIG IGAZA VAN. Te fogyatékos szar.
te idióta!!! hát mi a faszomért mentél berlinbe? hát nem azért, hogy németül beszélgess a tanfolyamon kívül is? németek a főbérlőid, az emberek az utcán, mindenütt németül beszélnek!!!
ezt a faszt! ennyi erővel itthon is járhattál volna tanfolyamra, egy anyanyelvi német tanárhoz.
1) Tudok beszélni németül. A csoportátlag feletti szinten voltam mind a négy hónap alatt. Sose voltam a legjobbak között, de a csoport felénél folyamatosan jobban beszéltem.
2) Jelenleg is olyan tanfolyamra járok, ahol sokat dumálunk.
3) Valószínűleg most tök simán le tudnék rakni egy nyelvvizsgát.
Nem arról beszélek, tudsz-e beszélgetni.
Hogy megérted-e, amit neked mondanak.
Én arról beszélek, hogy nekem a 14 éven át Németországban élő tavalyi vendéglátóm a referencia, és hiába vagyok egyre jobb, az ő szintje még mindig vágyálom-kategória.
Igen, ez az elmélet.
Aztán itt ütközik ki, hogy az, hogy a munkám során az anyanyelvemre van szükségem, egyszerre áldás és átok. Áldás, mert megkönnyíti az életem, de átok is, mert nem vagyok rászorítva a nyelv használatára soha és sehol.
Ugyanezt vallja egy nagyon közeli családtagom. Megválogathatja az ügyfeleit mert 15 év kemény munkával eljutott odáig. De aki ügyfél, az szent, és olyankor nincs alvás, nincs mozizás, nincs buli, nincs golf, nincsenek haverok, a családnak pár puszi és minden akörül forog hogy ki legyen szolgálva, hogy kényelme, nyugalma legyen, csak ennie, melóznia aludnia kelljen valamennyit és elkészüljön, ha a végére a nemalvástól rosszul is van.. Utána jön 1-2 nap 14 óra alvásokkal, ha nagyon kivan akkor orvos és vitamin injekció és minden a régi.
Neked nincs se ügyfélköröd, se atombiztos háttered, akik felismerik, hogy most csitt van, és mindent a segged alá tesznek, hogy a megterhelő munkád el tudd végezni. Te szerencsétlen.
augusztusban szólalt meg először németül, és azóta nem fejlődött semmit. de a csoportátlag felett volt végig!!! ez a lényeg!!!
Kapja meg, de a faszom tele van azzal, hogy éppen beosztom az időmet, mikor mit fogok csinálni, és az egyfél váratlanul kitalál dolgokat, amik még ráadásul sürgősek is neki.
Ilyenkor lesz az ilyemire mostantól a válasz, hogy mára már más feladatom van, holnap megírom, mikor tudok erre a dologra időt szánni. Nem pedig, hogy rögtön nekiugrom, aztán ezek az új dolgok töltik ki minden időmet, és közben az alapfeladathoz oda se férek.
Á hagyd. Rocskai Gergőnek melózik, onnan kapja fixen a feladatokat. Ha neki kéne ügyfelekért keccsölnie, akkor eszébe nem jutna ezt a flegma stílust nyomni. Azt meg mindannyian tudjuk, hogy milyen minőségű munka kerül ki a kezéből, tehát visszatérő ügyfelekről ne is álmodjon.
Úgy, hogy eleve tudtam. :)
Azt meg, hogy fejlődtem-e, nem figyeltem. Jártam a tanfolyamra, éltem itt közben, és gondoltam, a beszédfejlődés is automatikus lesz pusztán ettől.
Nos, állítólag nem lett az.
Ezzel persze gond nincs, de az intenzív tanfolyammal pont emiatt a visszajelzés miatt álltam le decemberben. Kell idő átgondolni, mit is kellene csinálnom ahhoz, hogy jobb legyen a nyelvtudásom.
Isten hozott a szabadúszók világában. Neked nem mondta senki, hogy ez így működik, és hogy ez kvázi folyamatos tűzoltás? Aztán pár év múlva, amikor már elterjed a szakmában, hogy megbízható vagy, jól és gyorsan dolgozol, akkor már megválogathatod, mit vállalsz el, és hogy hány projektet futtatsz egyszerre.
Én őszintén irigyellek, hogy ez a legnagyobb gondod, mármint hogy a megrendelők felborítják a napi terveidet... Tudod nekem úgy kell levadásznom őket, mert olyan területen melózom, ahol úgy néz ki, nagyobb a verseny, mint a spagettikódolás terén.
Beosztanám én, de akkor meg jön valamelyik ügyfél tök váratlan hasafájása, vagy épp kiosztana rám egy újabb feladatot, ami felborít mindent.
Igen, erre valók az alkalmazottak különböző beosztásban. SOK alkalmazott, akik sokszor még kevésnek is tűnnek. És erre valók a családtagok, hogyha beüt a ménkű és egy állandó , jól fizető vendégnek raplija támad, akkor a hazacipelt munkát végző vájjajkozót segíteni tudják, és biztosítsák a nyugalmát, akkor is ha öt puja van a háznál, akik szétszedik a mosogatógépet.
Sose makogtam. Már tavaly novemberben sikerült érthető szintre hoznom magam. A gond az, hogy azután a fejlődést mindig nyelvokztató anyagoktól és nyelvtanfolyamoktól vártam, márpedig ezekkel sürgősen le kell állnom.
Tavalyi vendéglátóm pl. sose bújt nyelvoktató anyagokat, és tanfolyamokra se járt sose. Csak olvasott, tévét nézett, és élte az életét. Igyekszem én is ezért úgy tanulni, hogy simán itt élek: eseményekre mászkálok, ott kicsit beszélgetek, ilyesmi.
Szóval deklerált tanulás helyett simán itt ÉLNI.
vs.
"pénteken szólaltam meg életemben először németül, és eddig csak könyvekből tanultam"
Szerintem bannoljuk ki a gecibe, ha mégegyszer leírja, hogy tavalyi vendéglátó.
Én őszintén irigyellek, hogy ez a legnagyobb gondod, mármint hogy a megrendelők felborítják a napi terveidet...
Pedig rohadt szar.
Szépen beosztanám a hetem. Mikor, napi hány órában kinek mit csinálok, hogy maradjon kevés időm magamra.
Elkezdem szép nyugodtan, mondom, jaj de fasza lesz.
Erre befut egy email egy múlt heti melóról "Endre, ez már jó, csak az a változtatás kéne még, hogy..."
ÁÁÁÁÁÁÁ, de erre ezen a héten már nem terveztem időt.
Mindegy, 2 óra, belefér, megcsinálom.
Jön másik ügyféltől a hasafájás, hogy van itt egy sürgős átalakítás, csináljam már meg, pénteken mennie kellene.
És egymás után a nem tervezett kérések, amiket kifizetnek ugyan, de épp a tervemet tökre felborítja, és a saját dolgaimra se marad idő ezek miatt.
Úgyhogy ezért dolgozom holnaptól úgy, hogy X óra lakáskeresés, X óra munkakeresés, és a MARADÉK időben ügyfélkérések feldolgozása - szigorú prioritásos sorrendben.
vagy írja át a fórum automatikusan erre: andi, akit kemál szétkúr minden este
Már eddig is így dolgoztál, nem? Ezért volt az excel-tábla.
Hát, ezt nem nevezném éppen szóba állásnak.
Kicsit megnyugodott attól, hogy már nem zaklatom naponta hatszor, mert tud egy kevés levegőhöz jutni, de ettől még nem múlt el nyomtalanul nála, amit akaratomon kívül műveltem vele.
szerinted ez ki a faszt érdekel, te fogyatékos? Elvállalod, vagy nem vállalod el. Ha elvállalod, akkor akkor csinálod meg, amikor az ügyél kéri. Ha nem vállalod, akkor nem kapsz pénzt, mert megcsinálja valaki más. Ilyen nagyon egyszerű ez. Menjél el alkalmazottnak valahová, és egyből nem lesznek ilyen problémáid. Kérdezd meg Kisborost, hogy hányszor volt problémája azzal, hogy hirtelen mit kell csinálni, mikor a Jabilban volt a szalag mellett? EZ VALÓ NEKED.
értsd: A német motivációs levél csiszolása.
na csá
Akaratodon kívül? Elküldted neki a leveleket? El. Zaklattad? Igen. Direkt? Igen. Tehát mi is történt itt az akaratodon kívül?
Akaratán kívül az ember hány, ha beteg. Vagy a kisgyerek öttészarja magát meg a szőnyeget. Amit csináltál tudatos zaklatás volt. Pszichopata, követelőző, folyamatos és egyoldalú, a másik fél részéről nem kívánt verbális vagy fizikai közeledés, amely egy racionális emberben félelmet vagy kényelmetlenségérzetet kelt. Ez a zaklatás hivatalos fogalma.
egy darab levél megírása, kijavítása, minták alapján, kb. 2, demax. 4 óra.
megint milyen felkészülésről beszélsz?
Olyan nap, hogy amiatt idegeskedem
eddig nem az volt, hogy te soha nem idegeskedsz?
Ebben te vagy a zseni! Mar abban, hogy milyen kornyek, mekkora budzse, stb de tudjuk h leopoldplatz es 350 korul... Amugy fel kellett volna adni egy kamu hirdetest csak h lassuk miket vetit magarol a remseg.
Jó, ez most is van, de most decemberben már nem heti négyszer, és ez azért jelent egy kevés levegőt.
izé, emellett azért maradt volna 4-5 óra munkára
Solymári Róbert groteszk.
Dec 06, 2014 19:27:08
miként osszam be az időmet a már korábban nagyobb előleget fizetett, ezért a decemberi problémáim kezelésében ideiglenes nem, bár hosszabb távon sok problémám kezelésében sokat segíteni tudó megbízó feladatai között, és a tényleges decemberi bevételt jelentő tennivalók között.
Hát úgy oszd be, bazmeg, hogy befejezd a munkát, amit MÁR KIFIZETTEM! Ha holnap nem indulunk, akkor idén Berlinbe megyek síelni és a púpod lesz a szánkó. Dec 06, 2014 19:27:08
sodileaks
(
x10)
Dec 06, 2014 19:57:45
x10)
12 látogató... Ezek szerint a sertés levadászott néhány olvasót. Félek. :s
Ennyi.
Kohnspirátor
Dec 06, 2014 20:06:54
A malac egyébként tényleg nem érti, hogy mások a jogosítványai, mint egy rendőrnek?
Ha a rendőrség tetten ér valakit, akkor nem valaminek a gyanúja áll fenn, hanem bizonyított bűncselekmény történt. Ráadásul elég szigorú protokoll van arra, hogyan dokumentálják ezt, és arra is, hogyan közli a szóvivőjük a sajtóval.
A malac pedig egy csak egy pitiáner bűnöző, akinek a lakbér befizetésén kéne agyalnia, nem azon, hogy egy álszent nácit hogyan basznak meg a kékek.
Tyejintyem esz éjtyhetyő.
Ha a rendőrség tetten ér valakit, akkor nem valaminek a gyanúja áll fenn, hanem bizonyított bűncselekmény történt. Ráadásul elég szigorú protokoll van arra, hogyan dokumentálják ezt, és arra is, hogyan közli a szóvivőjük a sajtóval.
A malac pedig egy csak egy pitiáner bűnöző, akinek a lakbér befizetésén kéne agyalnia, nem azon, hogy egy álszent nácit hogyan basznak meg a kékek.
Tyejintyem esz éjtyhetyő.
Dec 06, 2014 20:06:54
-
Dec 06, 2014 20:13:13
a malacnak jövő pénteken nagyon alaposan el lesz magyarázva, hogy meddig terjednek a jogosítványai. így fog kezdődni: polgári tamás bűnös. persze megint a bíróság lesz a szemét, hiszen ő nem csinált semmi rosszat, meg amúgy is megérdemelte az a bűnöző akit megvertek. de ilyenkor a malac rendre elfelejti, hogy ő is csak egy bűnöző aki megérdemli.
Dec 06, 2014 20:13:13
Brian
Dec 06, 2014 20:26:03
a malac hekkeli a forumot, vagy miert nem jon be se asztali gepen se laptopon csak telon?
Dec 06, 2014 20:26:03
-
Dec 06, 2014 20:44:15
ha hekkeli valaki, az biztos nem a malac, mert ő hülye hozzá, inkább valamelyik szánalmas szar lesz az. ha kell az ip-m szóljatok!
Dec 06, 2014 20:44:15
Brian
Dec 06, 2014 20:46:31
de tenyleg csak telorol megy, masnak is?
Dec 06, 2014 20:46:31
Kohnspirátor
Dec 06, 2014 21:12:13
de tenyleg csak telorol megy, masnak is?
Nem. Lehet, hogy a gépeddel van a baj.
Dec 06, 2014 21:12:13
-
Dec 06, 2014 21:25:40
Tavaly ugyanilyenkor is volt egy ilyen. Azt írta ki, hogy lejárt a domain és meg kell hosszabbítani. Ahogy most is. Nem obama szúratja a szíveteket.
Dec 06, 2014 21:25:40
Domain tulajdonos
Dec 06, 2014 21:33:33
Tavaly ugyanilyenkor is volt egy ilyen. Azt írta ki, hogy lejárt a domain és meg kell hosszabbítani. Ahogy most is. Nem obama szúratja a szíveteket.
Dec 06, 2014 21:33:33
zeller, a rezes
Dec 06, 2014 21:36:25
ha nincs az egyesületi számlán pénz domainre, szólj főnök és dovával összedobjuk!
Dec 06, 2014 21:36:25
csigafattyú
Dec 06, 2014 21:37:51
Mi van, faszparasztok, nem sikerült kiskálázni 35 USD-t a domain reg-re?
Dec 06, 2014 21:37:51
-
Dec 06, 2014 21:39:06
OK tavaly is dec. elején történt, valami 1-2 nappal a sodinyelv (XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD) előtt.
Idén hatodikán.
December elején újítsátok meg a domain előfizetést. És akkor nem fognak örömködni, hogy a malac hekkelgeti az oldalt : )
Dec 06, 2014 21:39:06
Brian
Dec 06, 2014 21:41:38
ok, mostmár megy rendesen, pedig már beköltöztem az ágyneműtartóba. azt hittem a malac IP csapdája miatt lettem offolva
Dec 06, 2014 21:41:38
Zulu
(
x15)
Dec 06, 2014 21:44:29
x15)
Sherlock Porkst felvették a magyar nemzethez, vagy mifan?
mno.hu/celpontblog/szily-te-tenyleg-ennyire-hulye-vagy-1261988
Brian
Dec 06, 2014 21:48:03
gyesznyót felvették a magyar nemzethez, vagy mifan?
inkább a mno hozza megbízhatóan most is a retardjobb-formát
Dec 06, 2014 21:48:03
púpkergető
Dec 06, 2014 21:50:27
ha állandóan nyelvórákra járok, akkor nem jut időm semmire: még a német nyelv tanulására sem.
Sneci!
Ezt majd mindenképpen meséld el a pszichiátrián is, ha majd odakerülsz.
Sneci!
Dec 06, 2014 21:50:27
-
Dec 06, 2014 22:05:07
ó, de kár, azt hittem a malacnak legalább egyszer lesz egy sikerélménye a snecológusokkal szemben, de sajnos úgy néz ki, továbbra is egyenlőtlen ez a küzdelem. mi szopatjuk a malacot, ő meg nyeli a fincsi trollfaszt. pont mint sneci.
Dec 06, 2014 22:05:07
Magyar Harcos
(
x4)
Dec 06, 2014 22:15:40
x4)
TAOT! Végre megvan a fórum! Halál a sertésre!
-
Dec 06, 2014 22:19:15
ha állandóan nyelvórákra járok, akkor nem jut időm semmire: még a német nyelv tanulására sem.
Sneci!
Sneci!
Megőrült.
Dec 06, 2014 22:19:15
Haim
(
x10)
Dec 06, 2014 22:31:49
x10)
Küldtem a szolgáltatónak pár üres dvd tokot valamint egy lavort, így most visszakapcsolták ideiglenesen. Ha megkapják a szemüvegtokot, akkor 1évünk még lesz.
-
Dec 06, 2014 22:54:27
Ennyi mindent? Mennyi temérdek pénz! Hát, holnap estig úgy látszik nem eszünk.
Dec 06, 2014 22:54:27
-
Dec 06, 2014 22:55:47
Mikor kezdi el hányni a beltéri bélszélerőmű a pénzt? Nem az, hogy unom zsákból enni a morzsolt kukoricát, csak kíváncsi vagyok.
Dec 06, 2014 22:55:47
-
Dec 06, 2014 23:07:47
sneci, tényleg megint elsodikáztad a vállalási határidőt a mikulás bácsinak?
még van 53 perced, húzzál bele!
még van 53 perced, húzzál bele!
Dec 06, 2014 23:07:47
Nosztalgiarovat
Dec 06, 2014 23:27:19
Dec 06, 2014 23:27:19
-
Dec 06, 2014 23:37:38
sipos zoltán szélsőséges, provokátor.
ez 2006-ban csak 19 éves volt? mindig elfelejtem, hogy ez egy pisis kisgyerek, csak akkora feje van, mint egy víztorony.
Dec 06, 2014 23:37:38
Brian
Dec 06, 2014 23:40:28
meg annyira látszik szegényen, hogy meleg
Dec 06, 2014 23:40:28
sodika
Dec 06, 2014 23:41:59
Spoiler: természetesen elsodikázta, de jövő héten tudunk indulni, ez szhásszázalékh
Nem elsodikáztam, hanem minden igyezetem ellenére sem sikerült a rászánt munkaidőt ténylegesen rá is fordítani. A lehetőségeim korlátozottságát jellemhibaként beállítani igen erős túlzás.
Dec 06, 2014 23:41:59
-
Dec 06, 2014 23:43:41
te szegény... heti négyszer három óra... hogy bírtad...
Dec 06, 2014 23:43:41
Brian
Dec 06, 2014 23:43:52
te fasz, ez csak 6 óra összesen, ez tölti ki a napodat?
Dec 06, 2014 23:43:52
medvezsidaj
Dec 06, 2014 23:44:42
Most epp miert nem dolgozol?
Dec 06, 2014 23:44:42
Brian
Dec 06, 2014 23:44:57
mondjuk 8 órát alszol, a maradék 10ben tényleg a faszodat vered?
Dec 06, 2014 23:44:57
-
Dec 06, 2014 23:48:00
Ehhez elsős korukban hozzászoknak a gyerekek. Téged ez leterhel, te akromegáliás óriáscsecsemő?
Dec 06, 2014 23:48:00
sodika
Dec 06, 2014 23:48:39
Brian :
Az egyetlen gond az, hogy ahogy megnövekedett a szabadidőm, és ezt a megbízók előtt sem titkoltam el, hirtelen a leterheltségem is megnövekedett. Pedig pont a januári szálláskeresésre és a melókeresésre kellene nekem a plusz idő. Ehhez képest, rohadjon már el a világ, időm se volt belekezdeni egyikbe se.
Az egyetlen gond az, hogy ahogy megnövekedett a szabadidőm, és ezt a megbízók előtt sem titkoltam el, hirtelen a leterheltségem is megnövekedett. Pedig pont a januári szálláskeresésre és a melókeresésre kellene nekem a plusz idő. Ehhez képest, rohadjon már el a világ, időm se volt belekezdeni egyikbe se.
Dec 06, 2014 23:48:39
Sodilegnagyobbrajongoja
Dec 06, 2014 23:48:44
Berlinben, Germany környékén nem 24 óra egy nap?
Dec 06, 2014 23:48:44
-
Dec 06, 2014 23:50:50
itt egy sima késedelemről van szó. az, hogy te nem tudod beosztani az idődet, nem érdekli a főnök urat.
a teljesítési határidő objektív tényező. ne keverjünk ide ilyen gyerekes dolgokat, hogy mennyi időt töltesz a fürdőszobában. a vállalkozás felnőtt bácsik területe, ha nem nőttél fel, akkor takarodj vissza az óvodába, és ne kössél szerződéseket.
Dec 06, 2014 23:50:50
-
Dec 06, 2014 23:51:24
Brian :
Hogy érzed 33 éves korodra, faszán bejött az élet?
Dec 06, 2014 23:51:24
Karalábé Hadnagy
(
x30)
Dec 06, 2014 23:53:12
x30)
Sodi!
Nem jött vissza az ukrán fiú és így csak januártól kell továbbköltöznöd?
sodika
Dec 06, 2014 23:53:52
No de a legerősebb motiváció arra, hogy decemberben már ne járjak nyelvtanfolyamra, az az érzés volt, hogy bár nagyon sok fontos nyelvtani szabályt, szót, és témát tanultam, mégis az lett az érzésem a végefelé, hogy ha folyton német nyelvtanfolyamra járok, nincs időm németül tanulni.
Pl. amikor több mint három hónap intenzív nyelvtanfolyam után közölte velem a tavalyi vendéglátóm, hogy a beszédem semmit nem fejlődött - ugyanúgy beszélek, mint amikor idejöttem, akkor rájöttem, hogy érdemes a felszabadult időben másfajta nyelvgyakorlásba kezdenem - engem érdeklő rendezvényekre mászkálni, miegymás. Viszont - rohadjon el a világ megint csak - erre sincs megint időm.
Dec 06, 2014 23:53:52
-
Dec 06, 2014 23:54:07
Brian :
Az egyetlen gond az
Az egyetlen gond az
és kinek a gondja? nem a főnök úré, hanem a tiéd. miért terheled a főnök urat a gondjaiddal? a főnök úr nem az apukád, őt a kész meló érdekli, kisfiam.
Dec 06, 2014 23:54:07
sodika
Dec 06, 2014 23:54:36
Sodi!
De igen.
Dec 06, 2014 23:54:36
-
Dec 06, 2014 23:56:39
De igen.
Sodi... annyira irigyellek. Te vagy az élet császára. Titeket a napi túlélés hajt előre. Nincs konkrét célkitűzés, már ezer éve, napról napra éltek túl, mint a patkányok.
Dec 06, 2014 23:56:39
Brian
Dec 06, 2014 23:57:32
andi szóbaáll veled? úgy látszik, méltatlanul kevés figyelmet fordítottunk rá. remélem megköszöni neked, amit mostantól kapni fog. tudtad, hogy a német escortoldalakra mennyire könnyen fel lehet kerülni?
Dec 06, 2014 23:57:32
-
Dec 06, 2014 23:58:28
ha folyton német nyelvtanfolyamra járok, nincs időm németül tanulni.
Ha nem az utolsó pár alkalommal lennék itt hogy megnézzem, hová süllyedtél, ezt megtenném aláírásomnak. Te megőrültél.
Dec 06, 2014 23:58:28
-
Dec 06, 2014 23:58:33
gratulálok bazmeg!!! amiért kimentél berlinbe, azaz, hogy megtanulj németül BESZÉLNI, az nem sikerült.
ennél egyértelműbben nem is vallhattad volna be, hogy kudarc az egész kintléted. már ami a nyelvtanulást illeti, mert a buzipárral gondolom összejött a kúrás.
Dec 06, 2014 23:58:33
sodika
Dec 06, 2014 23:59:02
Holnaptól fix időbeosztást találtam ki.
Fix. idő munka, azon túl pedig bocs mindenkinek, nem vagyok.
Rájöttem, hogy mindegyik megrendelő mindegyik igényének rögtön eleget tenni amúgy sem lehet, így mindegyik nap azt a legfontosabb részeredményt kapja meg mindegyik, ami belefér másfél, max. két órába.
Rájöttem, hogy mindegyik megrendelő mindegyik igényének rögtön eleget tenni amúgy sem lehet, így mindegyik nap azt a legfontosabb részeredményt kapja meg mindegyik, ami belefér másfél, max. két órába.
Dec 06, 2014 23:59:02
sodika
Dec 07, 2014 00:00:43
Még mindig nem értem a folyamatot, hogyan kezd el valaki egy idegen nyelven rendesen beszélni, de most már értem, hogy egy nyelvtanfolyam hasznos lehet ehhez, de önmagában nem elégséges - évekig is járhatok rá anélkül, hogy a BESZÉDEM színvonala önmagában ettől megfelelő szinte emelkedne.
Dec 07, 2014 00:00:43
töppedt buzigolyók
Dec 07, 2014 00:02:36
Fogyatékos vagy.
Magyar Harcos
(
x4)
x4)
Erről annyit, sodika, hogy én általános iskola 8. osztályban nyelvvizsgáztam németből, pedig heti 3 (!) órában tanultam. Pusztán akarat kérdése, mondhatsz bármit.
-
Dec 07, 2014 00:02:48
Panadol! Panadolt tessék! Ingyen van a panadol, a Troll Health Trust fedezi! Csak tessék, súlyos autistaroham várható!
Dec 07, 2014 00:02:48
-
Dec 07, 2014 00:03:29
Beszélni kell, bazmeg. Jól, rosszul, ahogy tudsz. Ja, és németül kell gondolkodni, nem magyarul . . .
Dec 07, 2014 00:03:29
-
Dec 07, 2014 00:03:43
nyelvtanfolyamon beszélni szokás, te idióta. kérdez a tanár válaszolsz, szituációs párbeszédek, stb.
te mégis hova a faszomba jártál???
Dec 07, 2014 00:03:43
sodika
Dec 07, 2014 00:04:18
ennél egyértelműbben nem is vallhattad volna be, hogy kudarc az egész kintléted. már ami a nyelvtanulást illeti
Nem, mert a csoportátlag feletti teljesítményt a négy hónap alatt folyamatosan hoztam. Pedig ez már B2 szintű tanfolyam volt végig.
Megértettem, hogy nem vagyok egyedül a problémával, megértettem, hogy hülye az nem vagyok a nyelvhez, de ugyanakkor azt is megértettem, hogy módszerváltásra is szükségem van: a nyelvoktató anyagok bújása, és a nyelvtanfolyam önmagában kevés: pontosabban, ami kihozható belőlük, azt már kihoztam belőlük.
Dec 07, 2014 00:04:18
töppedt buzigolyók
Dec 07, 2014 00:05:00
Holnaptól fix időbeosztást találtam ki.
TE HÜLYE FASZ! Nekem ha 2-3 projektem fut párhuzamosan, akkor inkább nem alszom, nem eszem, nem megyek el itthonról, de minden ügyfél a lehető legrövidebb időn belül kapja meg amit kér. Ki vagy te, hogy majd te szabsz nekik feltételeket? AZ ÜGYFÉLNEK MINDIG IGAZA VAN. Te fogyatékos szar.
Dec 07, 2014 00:05:00
púp
Dec 07, 2014 00:07:44
Ki vagy te, hogy majd te szabsz nekik feltételeket? A
Dec 07, 2014 00:07:44
-
Dec 07, 2014 00:08:21
te idióta!!! hát mi a faszomért mentél berlinbe? hát nem azért, hogy németül beszélgess a tanfolyamon kívül is? németek a főbérlőid, az emberek az utcán, mindenütt németül beszélnek!!!
ezt a faszt! ennyi erővel itthon is járhattál volna tanfolyamra, egy anyanyelvi német tanárhoz.
Dec 07, 2014 00:08:21
sodika
Dec 07, 2014 00:08:32
1) Tudok beszélni németül. A csoportátlag feletti szinten voltam mind a négy hónap alatt. Sose voltam a legjobbak között, de a csoport felénél folyamatosan jobban beszéltem.
2) Jelenleg is olyan tanfolyamra járok, ahol sokat dumálunk.
3) Valószínűleg most tök simán le tudnék rakni egy nyelvvizsgát.
Nem arról beszélek, tudsz-e beszélgetni.
Hogy megérted-e, amit neked mondanak.
Én arról beszélek, hogy nekem a 14 éven át Németországban élő tavalyi vendéglátóm a referencia, és hiába vagyok egyre jobb, az ő szintje még mindig vágyálom-kategória.
Dec 07, 2014 00:08:32
púp
Dec 07, 2014 00:09:22
ami lemaradt: egy vérprofihoz beszélsz, aki zsákban hordja haza a pénzt Hahó! a köcsög megrendelők majd pitiznek, hogy szánja meg őket a pjogjamozó úr
Dec 07, 2014 00:09:22
-
Dec 07, 2014 00:09:35
csoportátlag feletti teljesítmény??? senki nem beszélt németül a csoportban, vagy mi?
Dec 07, 2014 00:09:35
sodika
Dec 07, 2014 00:10:22
te idióta!!! hát mi a faszomért mentél berlinbe? hát nem azért, hogy németül beszélgess a tanfolyamon kívül is?
Igen, ez az elmélet.
Aztán itt ütközik ki, hogy az, hogy a munkám során az anyanyelvemre van szükségem, egyszerre áldás és átok. Áldás, mert megkönnyíti az életem, de átok is, mert nem vagyok rászorítva a nyelv használatára soha és sehol.
Dec 07, 2014 00:10:22
-
Dec 07, 2014 00:10:37
Sodika a vendéglátod is azt mondta, hogy nem fejlődtél semmit. akkor mégis hogyan tudsz te németül beszélni?
Dec 07, 2014 00:10:37
-
Dec 07, 2014 00:11:17
Ugyanezt vallja egy nagyon közeli családtagom. Megválogathatja az ügyfeleit mert 15 év kemény munkával eljutott odáig. De aki ügyfél, az szent, és olyankor nincs alvás, nincs mozizás, nincs buli, nincs golf, nincsenek haverok, a családnak pár puszi és minden akörül forog hogy ki legyen szolgálva, hogy kényelme, nyugalma legyen, csak ennie, melóznia aludnia kelljen valamennyit és elkészüljön, ha a végére a nemalvástól rosszul is van.. Utána jön 1-2 nap 14 óra alvásokkal, ha nagyon kivan akkor orvos és vitamin injekció és minden a régi.
Neked nincs se ügyfélköröd, se atombiztos háttered, akik felismerik, hogy most csitt van, és mindent a segged alá tesznek, hogy a megterhelő munkád el tudd végezni. Te szerencsétlen.
Dec 07, 2014 00:11:17
-
Dec 07, 2014 00:12:13
Sodika a vendéglátod is azt mondta, hogy nem fejlődtél semmit. akkor mégis hogyan tudsz te németül beszélni?
augusztusban szólalt meg először németül, és azóta nem fejlődött semmit. de a csoportátlag felett volt végig!!! ez a lényeg!!!
Dec 07, 2014 00:12:13
sodika
Dec 07, 2014 00:13:33
TE HÜLYE FASZ! Nekem ha 2-3 projektem fut párhuzamosan, akkor inkább nem alszom, nem eszem, nem megyek el itthonról, de minden ügyfél a lehető legrövidebb időn belül kapja meg amit kér.
Kapja meg, de a faszom tele van azzal, hogy éppen beosztom az időmet, mikor mit fogok csinálni, és az egyfél váratlanul kitalál dolgokat, amik még ráadásul sürgősek is neki.
Ilyenkor lesz az ilyemire mostantól a válasz, hogy mára már más feladatom van, holnap megírom, mikor tudok erre a dologra időt szánni. Nem pedig, hogy rögtön nekiugrom, aztán ezek az új dolgok töltik ki minden időmet, és közben az alapfeladathoz oda se férek.
Dec 07, 2014 00:13:33
töppedt buzigolyók
Dec 07, 2014 00:14:36
Á hagyd. Rocskai Gergőnek melózik, onnan kapja fixen a feladatokat. Ha neki kéne ügyfelekért keccsölnie, akkor eszébe nem jutna ezt a flegma stílust nyomni. Azt meg mindannyian tudjuk, hogy milyen minőségű munka kerül ki a kezéből, tehát visszatérő ügyfelekről ne is álmodjon.
Dec 07, 2014 00:14:36
-
Dec 07, 2014 00:16:18
sneci, 33 évesen még mindig nem tudod beosztani az idődet. szerinted van helyed a felnőttek világában?
Dec 07, 2014 00:16:18
sodika
Dec 07, 2014 00:16:24
Úgy, hogy eleve tudtam. :)
Azt meg, hogy fejlődtem-e, nem figyeltem. Jártam a tanfolyamra, éltem itt közben, és gondoltam, a beszédfejlődés is automatikus lesz pusztán ettől.
Nos, állítólag nem lett az.
Ezzel persze gond nincs, de az intenzív tanfolyammal pont emiatt a visszajelzés miatt álltam le decemberben. Kell idő átgondolni, mit is kellene csinálnom ahhoz, hogy jobb legyen a nyelvtudásom.
Dec 07, 2014 00:16:24
töppedt buzigolyók
Dec 07, 2014 00:17:10
Isten hozott a szabadúszók világában. Neked nem mondta senki, hogy ez így működik, és hogy ez kvázi folyamatos tűzoltás? Aztán pár év múlva, amikor már elterjed a szakmában, hogy megbízható vagy, jól és gyorsan dolgozol, akkor már megválogathatod, mit vállalsz el, és hogy hány projektet futtatsz egyszerre.
Én őszintén irigyellek, hogy ez a legnagyobb gondod, mármint hogy a megrendelők felborítják a napi terveidet... Tudod nekem úgy kell levadásznom őket, mert olyan területen melózom, ahol úgy néz ki, nagyobb a verseny, mint a spagettikódolás terén.
Dec 07, 2014 00:17:10
sodika
Dec 07, 2014 00:18:04
sneci, 33 évesen még mindig nem tudod beosztani az idődet. szerinted van helyed a felnőttek világában?
Beosztanám én, de akkor meg jön valamelyik ügyfél tök váratlan hasafájása, vagy épp kiosztana rám egy újabb feladatot, ami felborít mindent.
Dec 07, 2014 00:18:04
-
Dec 07, 2014 00:18:24
óvodás szint, bazmeg, óvodás. általános iskola első és második osztályában már be tudják osztani a gyerekek az idejüket.
Dec 07, 2014 00:18:24
heavy metal
Dec 07, 2014 00:18:34
hazudsz. szerintem makogsz még mindig németül. még az neu-t se tudtad anno kimondani helyesen, pedig...
Dec 07, 2014 00:18:34
-
Dec 07, 2014 00:20:08
sodika (Snecológus-pontszám: 11803x5) Aug 03, 2014 10:13:14 Válasz vote up vote down (2)
Örebrosodi ha most felhivlak, felveszed? beszelunk kicsit nemetul es megmondom utana milyen szinten vagy, ok?
Ez majd igazából a tanfolyamon fog kiderülni.
Egyébként Andi és a barátja szerint is ahhoz képest, hogy pénteken szólaltam meg életemben először németül, és eddig csak könyvekből tanultam, kifejezetten jó a dolog, és azóta napról napra egyre jobb a beszédem.
Örebrosodi ha most felhivlak, felveszed? beszelunk kicsit nemetul es megmondom utana milyen szinten vagy, ok?
Ez majd igazából a tanfolyamon fog kiderülni.
Egyébként Andi és a barátja szerint is ahhoz képest, hogy pénteken szólaltam meg életemben először németül, és eddig csak könyvekből tanultam, kifejezetten jó a dolog, és azóta napról napra egyre jobb a beszédem.
Dec 07, 2014 00:20:08
töppedt buzigolyók
Dec 07, 2014 00:20:24
Az a kabaré bazmeg, hogy ez az autista is vállalkozónak meri nevezni magát.
Dec 07, 2014 00:20:24
-
Dec 07, 2014 00:20:54
Igen, erre valók az alkalmazottak különböző beosztásban. SOK alkalmazott, akik sokszor még kevésnek is tűnnek. És erre valók a családtagok, hogyha beüt a ménkű és egy állandó , jól fizető vendégnek raplija támad, akkor a hazacipelt munkát végző vájjajkozót segíteni tudják, és biztosítsák a nyugalmát, akkor is ha öt puja van a háznál, akik szétszedik a mosogatógépet.
Dec 07, 2014 00:20:54
-
Dec 07, 2014 00:22:28
sneci, te borzasztóan gyenge ember vagy. egy igazi selejt!
Dec 07, 2014 00:22:28
sodika
Dec 07, 2014 00:22:49
hazudsz. szerintem makogsz még mindig németül.
Sose makogtam. Már tavaly novemberben sikerült érthető szintre hoznom magam. A gond az, hogy azután a fejlődést mindig nyelvokztató anyagoktól és nyelvtanfolyamoktól vártam, márpedig ezekkel sürgősen le kell állnom.
Tavalyi vendéglátóm pl. sose bújt nyelvoktató anyagokat, és tanfolyamokra se járt sose. Csak olvasott, tévét nézett, és élte az életét. Igyekszem én is ezért úgy tanulni, hogy simán itt élek: eseményekre mászkálok, ott kicsit beszélgetek, ilyesmi.
Dec 07, 2014 00:22:49
heavy metal
Dec 07, 2014 00:24:43
ugyanmár! magyarul is dadogsz sok esetben. legyen az akkor, hogy írj németül egy kicsit a trolloknak.
Dec 07, 2014 00:24:43
-
Dec 07, 2014 00:25:06
Kicsit beszélgetsz? Ő... hetyetye... éjjen Szálasi?
Dec 07, 2014 00:25:06
-
Dec 07, 2014 00:26:00
Sose makogtam. Már tavaly novemberben sikerült érthető szintre hoznom magam.
vs.
"pénteken szólaltam meg életemben először németül, és eddig csak könyvekből tanultam"
Dec 07, 2014 00:26:00
töppedt buzigolyók
Dec 07, 2014 00:26:01
Dec 07, 2014 00:26:01
sodika
Dec 07, 2014 00:26:21
Én őszintén irigyellek, hogy ez a legnagyobb gondod, mármint hogy a megrendelők felborítják a napi terveidet...
Pedig rohadt szar.
Szépen beosztanám a hetem. Mikor, napi hány órában kinek mit csinálok, hogy maradjon kevés időm magamra.
Erre befut egy email egy múlt heti melóról "Endre, ez már jó, csak az a változtatás kéne még, hogy..."
Jön másik ügyféltől a hasafájás, hogy van itt egy sürgős átalakítás, csináljam már meg, pénteken mennie kellene.
És egymás után a nem tervezett kérések, amiket kifizetnek ugyan, de épp a tervemet tökre felborítja, és a saját dolgaimra se marad idő ezek miatt.
Úgyhogy ezért dolgozom holnaptól úgy, hogy X óra lakáskeresés, X óra munkakeresés, és a MARADÉK időben ügyfélkérések feldolgozása - szigorú prioritásos sorrendben.
Dec 07, 2014 00:26:21
-
Dec 07, 2014 00:27:32
vagy írja át a fórum automatikusan erre: andi, akit kemál szétkúr minden este
Dec 07, 2014 00:27:32
Magyar Harcos
(
x4)
Dec 07, 2014 00:27:47
x4)
Hát azért hetyetye
Már eddig is így dolgoztál, nem? Ezért volt az excel-tábla.
heavy metal
Dec 07, 2014 00:28:10
lehetne az is hogy a tavalyi vendéglátó-t automatikusan átjavítódik Krizsai Andreára
Dec 07, 2014 00:28:10
sodika
Dec 07, 2014 00:28:55
Na mindegy, most alszom, és holap reggeltől már így nyomom.
Olyan nap, hogy amiatt idegeskedem, hogy fejemig elárasztó váratlan ügyfélkérések miatt lakáskeresésre és melókeresés előkészületére sem jut időm, nem lesz.
Ezekre fix időt szánok, és a maradék időben prioritásos sor alapján nyomom a melót.
Na alvás, csá
Olyan nap, hogy amiatt idegeskedem, hogy fejemig elárasztó váratlan ügyfélkérések miatt lakáskeresésre és melókeresés előkészületére sem jut időm, nem lesz.
Ezekre fix időt szánok, és a maradék időben prioritásos sor alapján nyomom a melót.
Na alvás, csá
Dec 07, 2014 00:28:55
-
Dec 07, 2014 00:31:00
melókeresés előkészülete? lelki ráhangolódás a felkészülési szakaszra?
Dec 07, 2014 00:31:00
sodika
Dec 07, 2014 00:31:15
andi szóbaáll veled?
Kicsit megnyugodott attól, hogy már nem zaklatom naponta hatszor, mert tud egy kevés levegőhöz jutni, de ettől még nem múlt el nyomtalanul nála, amit akaratomon kívül műveltem vele.
Dec 07, 2014 00:31:15
töppedt buzigolyók
Dec 07, 2014 00:31:16
Pedig rohadt szar.
szerinted ez ki a faszt érdekel, te fogyatékos? Elvállalod, vagy nem vállalod el. Ha elvállalod, akkor akkor csinálod meg, amikor az ügyél kéri. Ha nem vállalod, akkor nem kapsz pénzt, mert megcsinálja valaki más. Ilyen nagyon egyszerű ez. Menjél el alkalmazottnak valahová, és egyből nem lesznek ilyen problémáid. Kérdezd meg Kisborost, hogy hányszor volt problémája azzal, hogy hirtelen mit kell csinálni, mikor a Jabilban volt a szalag mellett? EZ VALÓ NEKED.
Dec 07, 2014 00:31:16
-
Dec 07, 2014 00:31:43
Fogyatékos és nem tudom hogy bírjátok idegekkel.
Én azt hittem, ilyenkorra már az utcán lesz.
Érdekelne a története ha lennének még tőrpekecyk meg rigl-ek meg titánok. A magában makogása borzalmas és 4 hónapja ez megy.
Sodi, ez a fórum az utolsó mentsvárad az öngyilkosság ellen. Az alkoholizmustól ez se mentett meg.
A történeted kiszáradt mint egy kupac lószar.
Nem haltál meg, semmi gond, akik unnak lelépnek, mert ami nem szórakoztató, azt minek bámulni.
Ha nem maradt senkid, felakasztod magad. Vagy megtudom vagy nem, de meguntam a vergődésed.
Én azt hittem, ilyenkorra már az utcán lesz.
Érdekelne a története ha lennének még tőrpekecyk meg rigl-ek meg titánok. A magában makogása borzalmas és 4 hónapja ez megy.
Sodi, ez a fórum az utolsó mentsvárad az öngyilkosság ellen. Az alkoholizmustól ez se mentett meg.
A történeted kiszáradt mint egy kupac lószar.
Nem haltál meg, semmi gond, akik unnak lelépnek, mert ami nem szórakoztató, azt minek bámulni.
Ha nem maradt senkid, felakasztod magad. Vagy megtudom vagy nem, de meguntam a vergődésed.
Dec 07, 2014 00:31:43
sodika
Dec 07, 2014 00:31:47
melókeresés előkészülete? lelki ráhangolódás a felkészülési szakaszra?
na csá
Dec 07, 2014 00:31:47
furfangos Petákos
Dec 07, 2014 00:31:54
írjunk Andinak az érdekedben?
Dec 07, 2014 00:31:54
töppedt buzigolyók
Dec 07, 2014 00:32:57
Akaratodon kívül? Elküldted neki a leveleket? El. Zaklattad? Igen. Direkt? Igen. Tehát mi is történt itt az akaratodon kívül?
Dec 07, 2014 00:32:57
-
Dec 07, 2014 00:34:03
na, legalább tudjuk, hogy megint teljes káosz az életed, ez pedig megnyugtató. lekésett teljesítési határidő, nincs albérleted a következő hónapra, nem tudod beosztani az idődet, nem beszélsz németül, és ami fő: nincs pénzed.
Dec 07, 2014 00:34:03
-
Dec 07, 2014 00:34:32
még nem múlt el nyomtalanul nála, amit akaratomon kívül műveltem vele.
Akaratán kívül az ember hány, ha beteg. Vagy a kisgyerek öttészarja magát meg a szőnyeget. Amit csináltál tudatos zaklatás volt. Pszichopata, követelőző, folyamatos és egyoldalú, a másik fél részéről nem kívánt verbális vagy fizikai közeledés, amely egy racionális emberben félelmet vagy kényelmetlenségérzetet kelt. Ez a zaklatás hivatalos fogalma.
Dec 07, 2014 00:34:32
Karalábé Hadnagy
(
x30)
Dec 07, 2014 00:36:07
x30)
Sodi, segítek neked lakást keresni. Mik az igények ár, helyszín, egyebek tekintetében?
-
Dec 07, 2014 00:38:03
na csá
na csá
egy darab levél megírása, kijavítása, minták alapján, kb. 2, demax. 4 óra.
megint milyen felkészülésről beszélsz?
Dec 07, 2014 00:38:03
-
Dec 07, 2014 00:40:36
Olyan nap, hogy amiatt idegeskedem
eddig nem az volt, hogy te soha nem idegeskedsz?
Dec 07, 2014 00:40:36
-
Dec 07, 2014 00:41:38
Sodi, segítek neked lakást keresni. Mik az igények ár, helyszín, egyebek tekintetében?
Ebben te vagy a zseni! Mar abban, hogy milyen kornyek, mekkora budzse, stb de tudjuk h leopoldplatz es 350 korul... Amugy fel kellett volna adni egy kamu hirdetest csak h lassuk miket vetit magarol a remseg.
Dec 07, 2014 00:41:38
jiddise máme
(
x11)
Dec 07, 2014 00:45:19
x11)
izé, emellett azért maradt volna 4-5 óra munkára
146 látogató online.
A hozzászóláshoz regisztrálnod kell.
-Iron Gnome™

www.baby-art.com/en/products/sculpture-kit/no-colour.aspx