A konyhában az ajtó mellett mintha már lenne is. Meg a tűzhely alatt. Lesznek ezzel a házzal még gondok.
Azt hiszem épp ott van leválva a vakolat és látszik a vályog. De a plafonos megoldáson is kijön. Amúgy szerintem épp a vályog miatt nem volt fürdőszoba. Ezt beszívták..
Ne vicceljünk már kérem! Miféle karácsonyfa? Inkább a hanuka gyertyát próbáljuk meg kiszúrni az asztalon.
a tavaly vett 25 eurós kínai égősort
5.
Kokain. Szegény Gyöngyi így próbálja átvészelni ezt a hétvégét.
Karácsonykor még a legutolsó putris cigányok is kitakarítanak a kalyibájukban, még ha nem is tettek ilyet egész évben.
És még a cigány férfiak is felvesznek legalább egy tiszta fehér inget a szent ünnepre, te meg egy szakadt papucsban és egy piszkos mackónadrágban heherészel Szenteste.
Micsoda ordenáré állatok vagytok ti!
ebben igazad lehet, plusz volt rengeteg szabadsága és az is lehet, hogy az adóját akarja csökkenteni az utazás összegével, mint szakmai továbbképzés.
Monlár Krisztiánnak is komolyabb pecója van ennél :D
Ez az egyik legjobb írás, amit valaha itt olvastam. Már többször visszakerestem hogy elolvashassam újra és újra.
Legalább pucéron és szarral bekenve?
Nem sajnos , de gyermeki hévvel várom Santat. Ugy hallottam hogy idén jávorszarvas is van a fogatban!
Ne parkolj a cserépre golyó, van egy személyautónyi hely a beallóban, 9393 a kapukód nszksz
Gyanusan csendes broni, gyöngyivel ünnephet?
Valaki nálam ittasabb, vagy szemfülesebb troll nem tudja azonosítani Mr. FaszverőRobotKirály ingén a felvarrók logóit?
Gyanus nekem ez az ing, nem lehet hogy valami melóhelyi darab?
Ittasabb van, de ez szerintem egy standard hipermarket "ruha"osztály ing trendi logókkal. A €2 fecskepakk mellé vehette.
Hová mehetett az anyja, pont Szenteste? Nem mehetett máshova, csak a templomba. Az éjféli misére.
Tökéletesen biztos, hogy snecit is megkérdezte, vele tart-e?
De ez a féreg felnőttként is inkább játékautózni akart, az Úr születésének ünnepén. Ennyire egy szánalmas szaralak ez asodi. A csatornapatkány. A sodi.
Hazug szerencsétlen vagy te sneci, nem keresztény!!!
Mint valami David Lynch film vagy Aphex Twin klip (az újszászi Rubber Johnny és a robotok).
Lehet oda ment, de legalább 4 órát kellet fagyoskodnia a kezdésig. Vagyis még most sem kezdődött el.
Más okot pedig nem nagyon látok, miért nincs a lakásban. Ilyenkor családi körben vannak az emberek. Maximum a szűkebb rokonsághoz mennek át. Mivel tudtommal ilyen nekik nincs Újszászon, Gyöngyinek sem hiszem hogy igazán mély baráti kapcsolatai alakultak ki mióta itt él (és rokonokon kívül még azokhoz se igazán illik ilyenkor átmenni, max másnap-harmadnap), nem tudok másra gondolni.

Ehhez csak 15 percig kellett neznem a marfan szindromas portrejat, amig meg nem lett az imgur direkt link
Akkor vagy elásta sneckó, vagy kerti budi van.
-Fiam, lassan indulhatunk a templomba, az ünnepi misére, jössz ugye?
-Nyeeeem.... éééppen nyeeeeeem, mifaan!? Ajtyózni akajooook!!
-A krisztusi ünnepen?? Ilyenkor minden jó kereszténynek a templomban a helye! Hogy gondolod ezt??
-Jóffan akkoj dögöjj mekk.
-Ehh, maradjál akkor. Tényleg golyó kellett volna ennek...
Talán ételosztás volt a plébánián. Sodimama kommunista zsidó családból származik, aligha jár éjféli misére.
Idősebb korára nem kizárt hogy megtért. Ha ilyen gyerekem lenne, én is minden este összekulcsolt kézzel, könnyekel a szememben térnék nyugovóra, magamat ostorozva, hogy mit vétettem.
Nyitott egy kifözdét az oreglány Ujszászon, hajléktalan kezeseknek cserébe ad egy deka disznósajtot. Van már 35-90 eurós mérlege, meg egy profi konyvvizsgalo ismerose
És egy kiváló marketing szakember is a keze alá dolgozik, hahó!
Ugyan ugyan, én nem féltem Gyöngyit, nem az a feketekendős öregasszony még, erkölcs dolgában meg hát..fogalmazzunk úgy, volt a recskásnak hol kikupálódni;)
Legfeljebb neki némi esze is van, ellentétben elsőszülött gyermekével, a Nemzet Nyilvános Faszkiverőjével.
Janó bá?
Ja azt nem figyeltem, hang nélkül néztem végig. Mert egyesek ugye nem csak magányosan recskáznak, hanem a kiadós ünnepi vacsorát készítő kedvesem itt alszik mellettem, és nem akartam felzavarni.
Így is kicsit szégyellem magam, hogy Szenteste a fórummal vagyok elfoglalva.
Téged gyámság alá kéne helyeztetni.
Ha már itthon vagy, lenne egykét aláirandó papir, Endre.
Nem ment nagyon mínuszba a hitelkártyád vagy a folyószámlás egyenleged, te ujszászi dandy?
Akkor megis mi ez a Munkacsy a falon?
Ezután könnyű lesz tartani, mert megnéztem, és havi egy jó játéknál nem jön ki több. Most csak azért vásároltam be, mert a régi nagy címek közül nem volt meg semmi, mert új PS4 tulaj vagyok.
Küldjetek donate-et a SoDI-nak: https://www.paypal.me/sodivlogja
De, eléggé. De ez szerintem decemberben normális.
A lényeg, hogy sose fizess kamatot, és 30 napon belüli visszafizetés esetén ez ingyenpénz.
Nem nőnek.
Nagyon erős limit magam előtt, és ezt még így az év végi megőrülés közben is betartottam, hogy hogy sose menjek le annyira mínuszba, hogy 30 napon belül ne tudjam az egészet visszafizetni.
Végre kijött a szekrényböl a SoDI.
Nincs tevékenységet végző cégem, és az utóbbi öt évben semmiféle egyéb tartozásomról sincs hivatalos tudomásom. A bírósági költség pedig nem jogerős.
Gondolom a levelező tagozat már intézkedett. Nem lenne jó, ha egy magyar bíróság elől rejtve maradnának ilyen fontos információk egy ítélethozatal előtt.
a parketta rothad. ha az illesztéseknél belenyomsz egy csavarhúzót, akkor beszakad. olyan durva dohszag lehet ott, amit normális ember nem bír elviselni. a szegélyléceknél is látszik a rothadás. már most is lehet olyan rész, ahol teljesen eltűnt a parketta és szőnyeggel van eltakarva. menthetetlen az egész. el nem bírom képzelni, hogy volt képes ezt a házat megvenni.
minden kedves trollnak kellemes karácsonyt! snecinek nincs szüksége a jókívánságokra, mert ő magának szerez örömet.
Miröl töltöd a robotokat , ha nincs közmüvesitve a pajta?
Csókollak, 4 millióért vásárolt házban nincsenek csodák.
Fúj, nem is kell válaszolnod
Tudod mit?
Igazad van.
Kivonzalak titeket az életemből. :D
csá
ez a távdiagnózisom miért gonoszkodás? te hülye vagy? azon gondolkozzál inkább, hogy anyádat hogy tudnád onnan kimenekíteni!
A Pátyi hacienda, Budai zöldövezeti lakás után tehát 4 milliós újszászi csótányfészik maradt összesen, ha a te adósságaidat nem számoljuk (ami lehet több milliós, mint ahány centis a faszod).
Ez ám a shiker!!!!
Szerző:
Kiss Kender Farkas
Dec 24, 2016 21:29:15
Válasz
(7)
A videó alatt már felkérdezték a takarítás hiánya miatt :))
Dec 24, 2016 21:29:15
recskarácsony
Dec 24, 2016 21:31:11
ez az ugrálórobot is szar, a szőnyegen alig bír átmenni, meg ugrálni is úgy ugrál ahogy sneci bármit csinál. tiszta pénzkidobás, csak infantilis antiszociális balfaszok vesznek ilyet.
Dec 24, 2016 21:31:11
Kiss Kender Farkas
Dec 24, 2016 21:31:54
Persze a választ már tudjuk: a macska behordta a szöszt!!
Dec 24, 2016 21:31:54
-
Dec 24, 2016 21:34:34
Na ez egy igazi faluszeli dohos koszfeszek. Sodika is megfeleloen le van hozza pusztulva.
Dec 24, 2016 21:34:34
Biztatási kár
Dec 24, 2016 21:47:22
Baszki, ez egy vályogház. Na, ez nagyon rozoga, szerintem sneci nélkül is van benne penész.
Kiss Kender Farkas
Likőrke az asztalon, pálinkás üvegek itt-ott. Kell a folyadék!
recskarácsony
Dec 24, 2016 21:48:30
akkor ezért írtad tegnap, hogy te már igénytelen vagy. ez volt a felvezető duma a mai videó elé. mondjuk annyi pénzből amit csak az utóbbi egy hónapban elbasztál depresszióűző kütyükre, abból egy tisztasági festés meg egy kisebb felújítás simán kijött volna. de legalább vehettél volna egy karácsonyfát igénytelen szar.
Dec 24, 2016 21:48:30
Kiss Kender Farkas
Dec 24, 2016 21:49:36
Baszki, ez egy vályogház. Na, ez nagyon rozoga, szerintem sneci nélkül is van benne penész.
A konyhában az ajtó mellett mintha már lenne is. Meg a tűzhely alatt. Lesznek ezzel a házzal még gondok.
Dec 24, 2016 21:49:36
recskarácsony
Dec 24, 2016 21:51:51
ja látom, végül is megoldottad. megosztottad orbánékét a faceen.
Dec 24, 2016 21:51:51
-
Dec 24, 2016 21:54:19
Sneci honnan van ez a márkás papucs, amit büszkén viselsz? Még a Papucsos Törpe is megirigyelhetné tőled! Nem a helyi temetőben szerezted exhumálás után?
Dec 24, 2016 21:54:19
Biztatási kár
Dec 24, 2016 21:54:33
Azt hiszem épp ott van leválva a vakolat és látszik a vályog. De a plafonos megoldáson is kijön. Amúgy szerintem épp a vályog miatt nem volt fürdőszoba. Ezt beszívták..
Dec 24, 2016 21:54:33
AutismusMaximus
Dec 24, 2016 21:56:32
Az ugye mindenkinek evidens, hogy a recskás csak a trollok miatt van az anyjánál?
Le se szarta volna az anyját, mint ahogy le se szarta már sok éve. De a trollok szekírozták és kérdezték fel állandóan, mi van a nyomorba döntött anyjával, mit vesz az anyjának, mikor utal az anyjának, mikor látogatja meg az anyját stb.
Egész biztos, hogy magától szart volna az egészre. De valami autista logikával a trollok felé akart bizonygatni és megfelelni azzal, mennyire hangsúlyozta fb-n hogy utalt neki (csak ne legyen belőle rendszer ugye), meg hogy egyáltalán elment oda.
Eddig is megvolt évekig e nélkül, most se volt rá semmi oka. És kedve sem. De ahogy állandóan ezt vágták a trollok a fejéhez, muszáj volt bizonygatni.
De az is lehet hogy úgy érezte, még ez is jobb, mint magányosan a farka köré tekerni a tavaly vett 25 eurós kínai égősort és ájulásba recskázni magát. Menekül már ahogy tud, de a Depi Démon jeges karja mindig eléri újra és újra.
Le se szarta volna az anyját, mint ahogy le se szarta már sok éve. De a trollok szekírozták és kérdezték fel állandóan, mi van a nyomorba döntött anyjával, mit vesz az anyjának, mikor utal az anyjának, mikor látogatja meg az anyját stb.
Egész biztos, hogy magától szart volna az egészre. De valami autista logikával a trollok felé akart bizonygatni és megfelelni azzal, mennyire hangsúlyozta fb-n hogy utalt neki (csak ne legyen belőle rendszer ugye), meg hogy egyáltalán elment oda.
Eddig is megvolt évekig e nélkül, most se volt rá semmi oka. És kedve sem. De ahogy állandóan ezt vágták a trollok a fejéhez, muszáj volt bizonygatni.
De az is lehet hogy úgy érezte, még ez is jobb, mint magányosan a farka köré tekerni a tavaly vett 25 eurós kínai égősort és ájulásba recskázni magát. Menekül már ahogy tud, de a Depi Démon jeges karja mindig eléri újra és újra.
Dec 24, 2016 21:56:32
AutismusMaximus
Dec 24, 2016 21:58:40
de legalább vehettél volna egy karácsonyfát igénytelen szar.
Ne vicceljünk már kérem! Miféle karácsonyfa? Inkább a hanuka gyertyát próbáljuk meg kiszúrni az asztalon.
Dec 24, 2016 21:58:40
Penzmento
Dec 24, 2016 21:59:24
Bemasztam a kandalloba
Biztatási kár
Az a rengeteg fehérpor a parkettában, mi az? Csótánypor?
kisautóbaszó
Dec 24, 2016 22:04:27
a tavaly vett 25 eurós kínai égősort
5.
Dec 24, 2016 22:04:27
Kiss Kender Farkas
Dec 24, 2016 22:06:12
Kokain. Szegény Gyöngyi így próbálja átvészelni ezt a hétvégét.
Dec 24, 2016 22:06:12
AutismusMaximus
Dec 24, 2016 22:06:36
megneztem egy reszet a videodnak amit felraktal gyagyås, håt nem csak te hanem ezekszerint anyåd is egy igenytelen mocsokban elö nö. hogy lehet ilyen dzsuvaban lakni? elvileg anyad egy iskolazott ertelmisegi, de olyanok vagytok mint a ciganyok, putriban laktok. okadek!!
Karácsonykor még a legutolsó putris cigányok is kitakarítanak a kalyibájukban, még ha nem is tettek ilyet egész évben.
És még a cigány férfiak is felvesznek legalább egy tiszta fehér inget a szent ünnepre, te meg egy szakadt papucsban és egy piszkos mackónadrágban heherészel Szenteste.
Micsoda ordenáré állatok vagytok ti!
Dec 24, 2016 22:06:36
recskarácsony
Dec 24, 2016 22:06:40
Az ugye mindenkinek evidens, hogy a recskás csak a trollok miatt van az anyjánál?
ebben igazad lehet, plusz volt rengeteg szabadsága és az is lehet, hogy az adóját akarja csökkenteni az utazás összegével, mint szakmai továbbképzés.
Dec 24, 2016 22:06:40
talmudi vezérlés
Dec 24, 2016 22:06:45
Monlár Krisztiánnak is komolyabb pecója van ennél :D
Dec 24, 2016 22:06:45
Biztatási kár
Dec 24, 2016 22:06:51
A földön lévő borosüvegnél tökéletesen látszik a vályog.
Sneckó, még ülve is nagy rád a gatya, nem kínálgattak téged a pályaudvaron meleg teával mint a hajléktalanokat? Ez több mint igénytelenség.
Sneckó, még ülve is nagy rád a gatya, nem kínálgattak téged a pályaudvaron meleg teával mint a hajléktalanokat? Ez több mint igénytelenség.
Dec 24, 2016 22:06:51
TanszékiNosztalgiaRovat
Dec 24, 2016 22:12:43
Végignéztem a karácsonyba öltözött Magyarországon, és örömnek könnycseppje gyűlt szemem sarkába, ahogy a sok boldog arcot láttam, arcokat, amiken az ajándékozás öröme csillogott. Az önkéntesét, aki forró teát osztott szenteste a hajlék nélkül élőknek, a nővérét, aki 80 ezer forintos fizetéséből két gyereket nevel, mégis kiszorította az apró ajándékokat fillért fillérre rakva, a cigánysoron élő édesanyáét, aki csak egy tál meleg ételt tudott a családja elé rakni, azok mégis tündérként tekintettek rá.
De nini, miféle tüske ékelődött szemem bogarába? Úgy látszik, vannak, akiknek még ez a varázslatos nap sem lágyítja meg önző, kemény szívét, és még ekkor sem gondolnak azokra, akik egész évben kívánságukat lesik.
Ahogy elrepültem a Kolosy tér fölött, egy torz, púpos alakot láttam, aki pőrére vetkezve rángatja félmerev hímtagját, miközben muszka ifjak szintén ruhátlan testét figyeli kéjtől sóvár, vaksi malacszemével. Édesanyja eközben nővérénél eszik, a hónapban először meleget, és ki tudja mióta először húst. Éjjel bevackolja magát a dunyha alá, mert fűtésről régóta már csak nem is álmodhat. A parázna szörnyeteg édesapja egy fűtetlen, düledező kalyibában mond hálát az Úrnak az enyhe télért, és hogy a düledező tető még bírja az elemek ostromát. Könnyei már régen nincsenek, de fiára gondol. Aki iránt nem érez jogos gyűlölséget, pusztán atyai vágyat ágyéka gyümölcsének látogatására. Idén sem számíthat rá. Talán majd jövőre. Ha megéri. Akármelyikük.
Nem tudom tovább nézni e szörnyűséget, huss, irány tovább! De mi ez? Újpalota egén suhanok, és egy panelház felett libbenek el éppen, amikor ismét gyűlölséges látvány tárul szemem elé. Egy édesanya éppen a forró bejglit veszi ki a sütőből, aminek aranybarna, ropogós bőrén rögtön gőzzé válnak a ráhulló könnycseppek. De miért sír ez a tisztességben megőszült asszony? Egy alkoholmámorban úszó, őszhajú, vén törpe rivall a szegény anyára:
- Minek nekem pulóver, azt hogy iszom meg, mi?! Erre sem vagy jó, megyek, becserélem Sárkányra!
És maga után hangosan bevágva az ajtót, már siet is, hogy önzésétől és szenvedélye ördögétől vezetve, újabb napot változtasson változtasson pokollá. A nő a konyhában hokedlire rogy, könnyeinek patakja megállíthatatlanul tör elő ráncokkal övezett szeméből. Nem az idén is elmaradt ajándékért sír, nem számít az neki. Fia lelki üdvéért imádkozik. Hiába.
Játékmozdony vidám zakatolása űzi el a ború fellegeit pilláim elől. Végre! De hirtelen ürömmé változik az üröm, keserűvé a nevetés édessége. Kinyúlt atlétában ül egy pocakos vénember a csenevész fa melletti asztalnál, képernyő lidércfénye világítja meg gonosz vonásait, miközben ifjú, japán hölgyek szemérmetlenül sokat megmutató képeit nézve próbál életet lehelni régóta halott férfiasságába. Gyerek sehol, hála a Teremtőnek! De akkor miért a vonat? Blaszfémia! Rég elhalt nő földi maradványai körül kering bolygó hollandiként a játékvasút, körülötte üres és teli italos üvegek armadája szolgál bizarr háttérül. Apró hang jelzi egy mozgóképfelvétel világhálóra kerülését, a koszos öregember arcát sátáni mosoly varázsolja még ijesztőbbé. Gyermeke anyját becsmérli a galád a szeretet és Jézus urunk születésének ünnepén! A nőét, aki idén is szeretetben és ajándékokban gazdag karácsonyt varázsolt kislánya számára, és a legértékesebbet kapja érte cserébe. A gyermeki szeretetet. Amit a romlott rágalmazó sosem ízlelhet meg.
De elég! Ki a város fertőjéből, nosza! Már pislákolnak a határ fényei, amikor újabb otthon tárul a szemem elé. Két megfáradt, törődött proletár majszolja a süteményt tréningnadrágban, televíziós készülők szolgáltatja a zenei kíséretet a szomorú csendélethez. Lányuk és az unoka nemrég távozott, ajándékot is hoztak, mégsem öröm ragyogja be a káposztásmegyeri lakást. Hiába szól tévéműsor, nem nyomhatja el röfögéshez hasonló csámcsogás vad moraját, ami a kisszobából szűrődik ki. Tányérkerekségű, puffadt arc, táskás szemek, pókhas és aránytalanul girhes végtagok. Mi ez, Uram, netán egy ogrét küldött fel Lucifer a pokolból? Mégis ember ez, vagy olyasforma. Lábán furcsa gép villog, bűnözők jele ez, mint boszorkányoké a skarlát betű. Az amorf teremtmény malacszemei képernyőt vizslatnak, szájába újabb és újabb bejgliszeleteket helyeznek a vézna karok, miközben onnan az Úr választott népét szidalmazó, szódáskocsist megszégyenítően viszolyogtató káromkodások özöne tör elő. A vacsora behabzsolása után rögtön odújába zárkózott, a mosogatás nyűgét megfáradt szüleire hagyva, akiknek nem is az ajándék és a hála hiánya szúrja a legjobban szegény szívét, hanem az aggodalom, amit gyermekük sötét jövője kelt. A gyűlölet gennyét kiokádó, groteszk alak rácsok mögé készülődik. Nők és fiatalok estek zsarnoki vágyainak és perverziójának áldozatául.
Nem bírom ezt tovább, hátam mögött hagylak, bűnös Budapest, talán a vidéki lélek rusztikus szépsége majd megnyugvást hoz háborgó lelkemnek. Végre! Erre vártam! Gépjármű fékez le egy család takaros kis háza előtt, fáradt, de boldog férfi száll ki belőle, hóna alatt ajándékok. Messziről érkezett, a burkusok földjéről. Fia és felesége nyit ajtót kopogására, egyből a nyakába vetik magukat.
- De hol van kutyám, Buksi, miért nem ugrik lábamhoz, ahogy mindig szokott? Adjátok elő hűséges ebem, hogy teljes legyen a karácsony szép ünnepe! - kérleli asszonyát az ember, de válasz helyett csak lesütött szemeket lát, szégyen, keserűség és szomorúság járja át a hideg, téli levegőt.
- Buksi halott, ó, jó uram. - rebegi felesége. - De jer inkább be a jó melegbe, nem gyásznak van ideje! Kupa jó bor, forró hallé, és meglásd, boldogság veszi át bú helyét szívedben!
Az ember belép, a karácsonyfa szikrázó fényei és az alatta sorakozó ajándékok mosolyt csalnak munkában megfáradt, kérges arcára. Az asztalon roskadozó finomságok láttam büszkén néz feleségére, fia pedig jeles leckekönyvével tudatja vele, van értelme a sok napi járóföldre végzett, kemény helytállásnak. Már az ajándékokat bontják, amikor rájön, másik fiát még nem látta. Arca elborul, hangja megremeg, amikor feleségét kérdezi, merre jár a nagyobbik. - Ő nem ajándékoz, nincs neki miből, munkát kerüli, könyörgésemre sem szegődik el inasnak az üzembe. - Hadd látom azt a gyereket, asszony, mégiscsak a fiam! - horkan fel az ember. A nő kedvesen hívó szavára csatakos hajú, tokás figura csoszog be a nappaliba, nadrágja szára vértől vereslik. Apja szívét a karácsony és az aggódás enyhíti meg: - Gyere közénk, fiam, nem üres kézzel tértem haza, néked is hoztam ám vásár fiát! De mi az? Megsérültél? Mutasd a lábad apádnak! - Nem sérülés, csak koszos lettem, kint játszottam a... - akad el a furcsa gyermek szava. Nem is gyermek az, felnőtt ember, méghozzá nem is túl fiatal. Apja elsápad, testvére lesüti a szemét, anyja kapaszkodó után kutat. - Buksi! - zokog fel a férfi, amikor rájön, magzata miféle beteg, démoni aberrációban leli örömét. Az erős, felnőtt ember zokogni kezd, a fiatalabb gyermek az időközben elaléló anyját próbálja magához téríteni, a karácsony illúziója tükörként pattan szilánkjaira.
Uram, nem tudom ezt tovább nézni, engedd visszatérnem Mennyeknek Országába, mielőtt elmém meghasad ettől a rengeteg gonoszságtól! El innen, minél elébb! El! El! El!
A történet szereplői kitalált alakok, bármiféle egyezés a valósággal pusztán a véletlen műve. A fikciós jelleget erősíti, hogy a fentebb vázolt hálatlanság és gonoszság szerencsére még mai, őrült világunkban is kirívó jelenség volna. Boldog karácsonyt mindenkinek!
De nini, miféle tüske ékelődött szemem bogarába? Úgy látszik, vannak, akiknek még ez a varázslatos nap sem lágyítja meg önző, kemény szívét, és még ekkor sem gondolnak azokra, akik egész évben kívánságukat lesik.
Ahogy elrepültem a Kolosy tér fölött, egy torz, púpos alakot láttam, aki pőrére vetkezve rángatja félmerev hímtagját, miközben muszka ifjak szintén ruhátlan testét figyeli kéjtől sóvár, vaksi malacszemével. Édesanyja eközben nővérénél eszik, a hónapban először meleget, és ki tudja mióta először húst. Éjjel bevackolja magát a dunyha alá, mert fűtésről régóta már csak nem is álmodhat. A parázna szörnyeteg édesapja egy fűtetlen, düledező kalyibában mond hálát az Úrnak az enyhe télért, és hogy a düledező tető még bírja az elemek ostromát. Könnyei már régen nincsenek, de fiára gondol. Aki iránt nem érez jogos gyűlölséget, pusztán atyai vágyat ágyéka gyümölcsének látogatására. Idén sem számíthat rá. Talán majd jövőre. Ha megéri. Akármelyikük.
Nem tudom tovább nézni e szörnyűséget, huss, irány tovább! De mi ez? Újpalota egén suhanok, és egy panelház felett libbenek el éppen, amikor ismét gyűlölséges látvány tárul szemem elé. Egy édesanya éppen a forró bejglit veszi ki a sütőből, aminek aranybarna, ropogós bőrén rögtön gőzzé válnak a ráhulló könnycseppek. De miért sír ez a tisztességben megőszült asszony? Egy alkoholmámorban úszó, őszhajú, vén törpe rivall a szegény anyára:
- Minek nekem pulóver, azt hogy iszom meg, mi?! Erre sem vagy jó, megyek, becserélem Sárkányra!
És maga után hangosan bevágva az ajtót, már siet is, hogy önzésétől és szenvedélye ördögétől vezetve, újabb napot változtasson változtasson pokollá. A nő a konyhában hokedlire rogy, könnyeinek patakja megállíthatatlanul tör elő ráncokkal övezett szeméből. Nem az idén is elmaradt ajándékért sír, nem számít az neki. Fia lelki üdvéért imádkozik. Hiába.
Játékmozdony vidám zakatolása űzi el a ború fellegeit pilláim elől. Végre! De hirtelen ürömmé változik az üröm, keserűvé a nevetés édessége. Kinyúlt atlétában ül egy pocakos vénember a csenevész fa melletti asztalnál, képernyő lidércfénye világítja meg gonosz vonásait, miközben ifjú, japán hölgyek szemérmetlenül sokat megmutató képeit nézve próbál életet lehelni régóta halott férfiasságába. Gyerek sehol, hála a Teremtőnek! De akkor miért a vonat? Blaszfémia! Rég elhalt nő földi maradványai körül kering bolygó hollandiként a játékvasút, körülötte üres és teli italos üvegek armadája szolgál bizarr háttérül. Apró hang jelzi egy mozgóképfelvétel világhálóra kerülését, a koszos öregember arcát sátáni mosoly varázsolja még ijesztőbbé. Gyermeke anyját becsmérli a galád a szeretet és Jézus urunk születésének ünnepén! A nőét, aki idén is szeretetben és ajándékokban gazdag karácsonyt varázsolt kislánya számára, és a legértékesebbet kapja érte cserébe. A gyermeki szeretetet. Amit a romlott rágalmazó sosem ízlelhet meg.
De elég! Ki a város fertőjéből, nosza! Már pislákolnak a határ fényei, amikor újabb otthon tárul a szemem elé. Két megfáradt, törődött proletár majszolja a süteményt tréningnadrágban, televíziós készülők szolgáltatja a zenei kíséretet a szomorú csendélethez. Lányuk és az unoka nemrég távozott, ajándékot is hoztak, mégsem öröm ragyogja be a káposztásmegyeri lakást. Hiába szól tévéműsor, nem nyomhatja el röfögéshez hasonló csámcsogás vad moraját, ami a kisszobából szűrődik ki. Tányérkerekségű, puffadt arc, táskás szemek, pókhas és aránytalanul girhes végtagok. Mi ez, Uram, netán egy ogrét küldött fel Lucifer a pokolból? Mégis ember ez, vagy olyasforma. Lábán furcsa gép villog, bűnözők jele ez, mint boszorkányoké a skarlát betű. Az amorf teremtmény malacszemei képernyőt vizslatnak, szájába újabb és újabb bejgliszeleteket helyeznek a vézna karok, miközben onnan az Úr választott népét szidalmazó, szódáskocsist megszégyenítően viszolyogtató káromkodások özöne tör elő. A vacsora behabzsolása után rögtön odújába zárkózott, a mosogatás nyűgét megfáradt szüleire hagyva, akiknek nem is az ajándék és a hála hiánya szúrja a legjobban szegény szívét, hanem az aggodalom, amit gyermekük sötét jövője kelt. A gyűlölet gennyét kiokádó, groteszk alak rácsok mögé készülődik. Nők és fiatalok estek zsarnoki vágyainak és perverziójának áldozatául.
Nem bírom ezt tovább, hátam mögött hagylak, bűnös Budapest, talán a vidéki lélek rusztikus szépsége majd megnyugvást hoz háborgó lelkemnek. Végre! Erre vártam! Gépjármű fékez le egy család takaros kis háza előtt, fáradt, de boldog férfi száll ki belőle, hóna alatt ajándékok. Messziről érkezett, a burkusok földjéről. Fia és felesége nyit ajtót kopogására, egyből a nyakába vetik magukat.
- De hol van kutyám, Buksi, miért nem ugrik lábamhoz, ahogy mindig szokott? Adjátok elő hűséges ebem, hogy teljes legyen a karácsony szép ünnepe! - kérleli asszonyát az ember, de válasz helyett csak lesütött szemeket lát, szégyen, keserűség és szomorúság járja át a hideg, téli levegőt.
- Buksi halott, ó, jó uram. - rebegi felesége. - De jer inkább be a jó melegbe, nem gyásznak van ideje! Kupa jó bor, forró hallé, és meglásd, boldogság veszi át bú helyét szívedben!
Az ember belép, a karácsonyfa szikrázó fényei és az alatta sorakozó ajándékok mosolyt csalnak munkában megfáradt, kérges arcára. Az asztalon roskadozó finomságok láttam büszkén néz feleségére, fia pedig jeles leckekönyvével tudatja vele, van értelme a sok napi járóföldre végzett, kemény helytállásnak. Már az ajándékokat bontják, amikor rájön, másik fiát még nem látta. Arca elborul, hangja megremeg, amikor feleségét kérdezi, merre jár a nagyobbik. - Ő nem ajándékoz, nincs neki miből, munkát kerüli, könyörgésemre sem szegődik el inasnak az üzembe. - Hadd látom azt a gyereket, asszony, mégiscsak a fiam! - horkan fel az ember. A nő kedvesen hívó szavára csatakos hajú, tokás figura csoszog be a nappaliba, nadrágja szára vértől vereslik. Apja szívét a karácsony és az aggódás enyhíti meg: - Gyere közénk, fiam, nem üres kézzel tértem haza, néked is hoztam ám vásár fiát! De mi az? Megsérültél? Mutasd a lábad apádnak! - Nem sérülés, csak koszos lettem, kint játszottam a... - akad el a furcsa gyermek szava. Nem is gyermek az, felnőtt ember, méghozzá nem is túl fiatal. Apja elsápad, testvére lesüti a szemét, anyja kapaszkodó után kutat. - Buksi! - zokog fel a férfi, amikor rájön, magzata miféle beteg, démoni aberrációban leli örömét. Az erős, felnőtt ember zokogni kezd, a fiatalabb gyermek az időközben elaléló anyját próbálja magához téríteni, a karácsony illúziója tükörként pattan szilánkjaira.
Uram, nem tudom ezt tovább nézni, engedd visszatérnem Mennyeknek Országába, mielőtt elmém meghasad ettől a rengeteg gonoszságtól! El innen, minél elébb! El! El! El!
A történet szereplői kitalált alakok, bármiféle egyezés a valósággal pusztán a véletlen műve. A fikciós jelleget erősíti, hogy a fentebb vázolt hálatlanság és gonoszság szerencsére még mai, őrült világunkban is kirívó jelenség volna. Boldog karácsonyt mindenkinek!
Dec 24, 2016 22:12:43
AutismusMaximus
Dec 24, 2016 22:14:24
Ez az egyik legjobb írás, amit valaha itt olvastam. Már többször visszakerestem hogy elolvashassam újra és újra.
Dec 24, 2016 22:14:24
Penzmento
Dec 24, 2016 22:20:30
En azert megkoszonom a Tanszek neveben a mellekretardok munkajat is az evre.
Dec 24, 2016 22:20:30
Karalábé Hadnagy
(
x30)
Dec 24, 2016 22:24:20
x30)
Sodi, használt Move Controllert melyik bolt árul Németorszában?
Karalábé Hadnagy
(
x30)
Dec 24, 2016 22:24:37
x30)
+g
Kiss Kender Farkas
Dec 24, 2016 22:26:10
Roland! Hányadik Sárkányt küldted be a szervezetbe? Volt nagy zabálás? Drégelyvár utca lakói holnap nem madárcsicsergésre ébrednek, hanem a te részeg öklendezésed zajára.
Dec 24, 2016 22:26:10
még éltet a remény
Dec 24, 2016 22:27:12
Bemasztam a kandalloba
Dec 24, 2016 22:27:12
-
Dec 24, 2016 22:32:49
Most mit csodálkoztok az üvegeken? Ti nem piálnátok ha olyan fiatok lenne mint a recskás?
Dec 24, 2016 22:32:49
Penzmento
Dec 24, 2016 22:35:20
Nem sajnos , de gyermeki hévvel várom Santat. Ugy hallottam hogy idén jávorszarvas is van a fogatban!
Ne parkolj a cserépre golyó, van egy személyautónyi hely a beallóban, 9393 a kapukód nszksz
Dec 24, 2016 22:35:20
Dec 24, 2016 22:36:53
Ez a nyomorult minek ment haza az anyjához? Konyha üres, sütő hideg, hol a fa, a vacsora, az ünnep?
Igénytelen olcsó piásüvegek mindenütt, ez aztán a SzeretetÜnnepe anyádnál, zsodrák!
Pont ugy, olyan kedvesen fogadott, amilyen szeretettel jöttél, kosz, kupleráj, lepukkantság, gratulálok!
Valaki nálam ittasabb, vagy szemfülesebb troll nem tudja azonosítani Mr. FaszverőRobotKirály ingén a felvarrók logóit?

Igénytelen olcsó piásüvegek mindenütt, ez aztán a SzeretetÜnnepe anyádnál, zsodrák!
Pont ugy, olyan kedvesen fogadott, amilyen szeretettel jöttél, kosz, kupleráj, lepukkantság, gratulálok!

Dec 24, 2016 22:36:53
Biztatási kár
Dec 24, 2016 22:39:50
Sneckó, anyád nagyon örülhetett neked, ha már szenteste sincs veled, inkább lelépett.
Dec 24, 2016 22:39:50
Hiénaverő
(
x17)
Dec 24, 2016 22:40:19
x17)
Ha már karácsonyfa sincs, legalább egy menórát kitettetek valahová, Zsendi?
Azt a hatalmas kegyet gyakoroltam az adóhivatal felé, hogy nem mentem be gépfegyverrel mészárolni.
Penzmento
Dec 24, 2016 22:41:09
Sneckó, anyád nagyon örülhetett neked, ha már szenteste sincs veled, inkább lelépett.
Gyanusan csendes broni, gyöngyivel ünnephet?
Dec 24, 2016 22:41:09
-
Dec 24, 2016 22:42:16
Tisztelt SoDI!
Lélekben megrendülve írom e sorokat. A forradalom előszele kócolja hajunkat, pajzánul, incselkedve játszva katonásan fésült férfiúi frizuránkkal. Szabadságunk hiú reménye mélyen homokba temetve, azonképpen alföld szikár futóhomokjába, ahogyan a Bakony karsztos röghegységei közt sarjadó, díszes erdőségek zavaros avarosába – zsarnoki rend uralma mindenütt, hol lábunk e honnak büszke földjén utat talál magának. Országunk jövője, nemzetünk hóka büszkesége látványbetonnal fedve, mely a becstelenség házának alapzatát képezi, egy hazug, látszathon, rangja-fosztott díszhaza fundamentumát, hol az ország lakói cseléd, s inas módra, láncra vert szolgaként lesik alávaló nagyurak kegyeit, s szolgálják számadó csikósok hitvány sokaságát.
Érzületi gyötrődés ez, de nem csak a magyarnak.
Lelkületi sínylődés ez, mely szívek millióit mérgezi.
Hevületi viszonyulás, mely a jövőbe vezető utat beragyoghatja.
Nem valamiért, hanem valami ellen. Nem valakikkel, hanem valakik ellen. Mindenki, ellenük.
Fiatal, politikában jártas, független szakemberekkel, aktivistákkal lépek kapcsolatba, SoDI, így találtam rá az Ön fórumára.
Bele kell állni a megdöbbenésbe: a jelenlegi baloldal ellenzéknek is alkalmatlan. Hangjukat elfújja a szél. Kiáltják: Szolidaritást! Rasszizmus! Korrupció! Hiteltelen alakok hasztalan lózungjai ezek. Ha ma ezren vannak a téren, holnapra ötszázan maradnak.
Nem képesek az érzületi érintésre.
Nem képesek a lelkületi felszabadításra.
Így soha nem lesznek képesek a hevületi átfordulásra sem.
Amennyiben Ön elég bátor, SoDI, szereti a kihívásokat és szívesen csatlakozna egy fiatalos csapathoz, kérem haladéktalanul lépjen velem kapcsolatba.
Ez az üzenetet 24 óra múlva egy automata makro-robot segítségével megsemmisíti önmagát és törlődik.
Minden jót!
Lélekben megrendülve írom e sorokat. A forradalom előszele kócolja hajunkat, pajzánul, incselkedve játszva katonásan fésült férfiúi frizuránkkal. Szabadságunk hiú reménye mélyen homokba temetve, azonképpen alföld szikár futóhomokjába, ahogyan a Bakony karsztos röghegységei közt sarjadó, díszes erdőségek zavaros avarosába – zsarnoki rend uralma mindenütt, hol lábunk e honnak büszke földjén utat talál magának. Országunk jövője, nemzetünk hóka büszkesége látványbetonnal fedve, mely a becstelenség házának alapzatát képezi, egy hazug, látszathon, rangja-fosztott díszhaza fundamentumát, hol az ország lakói cseléd, s inas módra, láncra vert szolgaként lesik alávaló nagyurak kegyeit, s szolgálják számadó csikósok hitvány sokaságát.
Érzületi gyötrődés ez, de nem csak a magyarnak.
Lelkületi sínylődés ez, mely szívek millióit mérgezi.
Hevületi viszonyulás, mely a jövőbe vezető utat beragyoghatja.
Nem valamiért, hanem valami ellen. Nem valakikkel, hanem valakik ellen. Mindenki, ellenük.
Fiatal, politikában jártas, független szakemberekkel, aktivistákkal lépek kapcsolatba, SoDI, így találtam rá az Ön fórumára.
Bele kell állni a megdöbbenésbe: a jelenlegi baloldal ellenzéknek is alkalmatlan. Hangjukat elfújja a szél. Kiáltják: Szolidaritást! Rasszizmus! Korrupció! Hiteltelen alakok hasztalan lózungjai ezek. Ha ma ezren vannak a téren, holnapra ötszázan maradnak.
Nem képesek az érzületi érintésre.
Nem képesek a lelkületi felszabadításra.
Így soha nem lesznek képesek a hevületi átfordulásra sem.
Amennyiben Ön elég bátor, SoDI, szereti a kihívásokat és szívesen csatlakozna egy fiatalos csapathoz, kérem haladéktalanul lépjen velem kapcsolatba.
Ez az üzenetet 24 óra múlva egy automata makro-robot segítségével megsemmisíti önmagát és törlődik.
Minden jót!
Dec 24, 2016 22:42:16
-
Dec 24, 2016 22:45:21
Lehet, hogy az anyja a nagy nyomorban, munkanélküliségben, meg a szétesett családja miatt rákapott az italra?
Már az üres üvegeket sem rejti el, elég nyíltan nyomhatja a témát. Sneci megdöbbentél, hogy édesanyád ittasan fogadott?
Már az üres üvegeket sem rejti el, elég nyíltan nyomhatja a témát. Sneci megdöbbentél, hogy édesanyád ittasan fogadott?
Dec 24, 2016 22:45:21
Penzmento
Dec 24, 2016 22:53:39
Ittasabb van, de ez szerintem egy standard hipermarket "ruha"osztály ing trendi logókkal. A €2 fecskepakk mellé vehette.
Dec 24, 2016 22:53:39
Penzmento
Dec 24, 2016 23:03:13
Geci valaki tenyleg bejott a kapukoddal, remelem tajgi! Ma direkt vettem Nissint meg mackósajtot
Dec 24, 2016 23:03:13
Biztatási kár
Dec 24, 2016 23:03:24
Ha ilyen a főól, akkor milyen lehet sneci kutyaólja, vagyis a macskaólja.
Dec 24, 2016 23:03:24
Pontosan 2 éve
Dec 24, 2016 23:10:28
sodika Válasz vote up vote down (15)
Hát ez egy nagyon szép karácsony.
Egyébként annyira megörültem, hogy tényleg az történik, amiről ti fantáziáltatok, hogy ez volt a pontos válaszom:
Köszönöm.
Szó szerint azt üzenem neki, hogy:
"Bocsánat, ha zaklató voltam.
Ha átveszed a csomagot, akkor már egyáltalán nem haragszom rád.
Ha ezt akarod, nem kereslek addig, amíg Te nem keresel engem.
Nem írok semmit, és nem is hívlak egészen addig,
amíg Te engem nem írsz nekem, vagy nem hívsz fel engem.
Személyesen se megyek oda, ahol Te vagy, ha nem hívsz.
Soha, és egyáltalán nem.
Remélem, az ünnepek alatt megenyhülsz kicsit,
mert jólesne, ha be tudnám bizonyítani, hogy megváltoztam,
de ha nem, azt is 100%-osan elfogadom természetesen.
Boldog karácsonyt Neked.
SoDI"
Hát ez egy nagyon szép karácsony.
Egyébként annyira megörültem, hogy tényleg az történik, amiről ti fantáziáltatok, hogy ez volt a pontos válaszom:
Köszönöm.
Szó szerint azt üzenem neki, hogy:
"Bocsánat, ha zaklató voltam.
Ha átveszed a csomagot, akkor már egyáltalán nem haragszom rád.
Ha ezt akarod, nem kereslek addig, amíg Te nem keresel engem.
Nem írok semmit, és nem is hívlak egészen addig,
amíg Te engem nem írsz nekem, vagy nem hívsz fel engem.
Személyesen se megyek oda, ahol Te vagy, ha nem hívsz.
Soha, és egyáltalán nem.
Remélem, az ünnepek alatt megenyhülsz kicsit,
mert jólesne, ha be tudnám bizonyítani, hogy megváltoztam,
de ha nem, azt is 100%-osan elfogadom természetesen.
Boldog karácsonyt Neked.
SoDI"
Dec 24, 2016 23:10:28
Dec 24, 2016 23:12:54
Gondolod a macskákra fűt és takarít az anyja a segélyből, és bútorok meg normális padlózat és fal van, a vizes, jéghideg, málladozó, taj mocsokos melléképületben?
Amikor a lakrészben is zsákvászonnal van a fal itt-ott eltakarva ahol meg látszik lent, ott rohad?
Sőt, abban a "vendégházban" vajon lenne fürdő meg mellékhelyiség, bármilyen, amikor a nagy házban, az anyjánál nem volt?
Az szószerint egy düledező romhalmaz, egy kajiba, egy ól.. (az ócska vályogház főépület mögött)
A trollok sosem tévednek, a valóság mindig csak durvább lehet a trollok feltételezéseinél!!
Amikor a lakrészben is zsákvászonnal van a fal itt-ott eltakarva ahol meg látszik lent, ott rohad?
Sőt, abban a "vendégházban" vajon lenne fürdő meg mellékhelyiség, bármilyen, amikor a nagy házban, az anyjánál nem volt?
Az szószerint egy düledező romhalmaz, egy kajiba, egy ól.. (az ócska vályogház főépület mögött)
A trollok sosem tévednek, a valóság mindig csak durvább lehet a trollok feltételezéseinél!!
Dec 24, 2016 23:12:54
AutismusMaximus
Dec 24, 2016 23:19:32
Hová mehetett az anyja, pont Szenteste? Nem mehetett máshova, csak a templomba. Az éjféli misére.
De ez a féreg felnőttként is inkább játékautózni akart, az Úr születésének ünnepén. Ennyire egy szánalmas szaralak ez asodi. A csatornapatkány. A sodi.
Dec 24, 2016 23:19:32
jiddise máme
(
x11)
Dec 24, 2016 23:21:18
x11)
azért szenteste legalább az ágyat bevethették volna
talmudi vezérlés
Dec 24, 2016 23:22:00
www.facebook.com/kissendrefarkas/videos/vb.1468622787/10211781126311475/?type=2&theater
egy értelmes arc tágra nyitott szemekkel 6:25 környékén
egy értelmes arc tágra nyitott szemekkel 6:25 környékén
Mint valami David Lynch film vagy Aphex Twin klip (az újszászi Rubber Johnny és a robotok).
Dec 24, 2016 23:22:00
Biztatási kár
Dec 24, 2016 23:22:29
Lehet oda ment, de legalább 4 órát kellet fagyoskodnia a kezdésig. Vagyis még most sem kezdődött el.
Dec 24, 2016 23:22:29
Sodilegnagyobbrajongoja
Dec 24, 2016 23:22:38
Endre, ez gazdag karácsonynak számít?
Mert tudjuk, hogy neked a gazdag karácsony milyen fontos.
Mert tudjuk, hogy neked a gazdag karácsony milyen fontos.
Dec 24, 2016 23:22:38
kripli figyelő
Dec 24, 2016 23:24:41
Vendég épület,ahol most a macskák laknak...ha lenne anyádnak pénze akkor csirkék vagy malacok laknák azt a vendég épületet.Tulajdonképpen tényleg recskaboy menekülésére készítették.Újjászületik ma Jézusként asodi a kocsma istállójában.
Dec 24, 2016 23:24:41
AutismusMaximus
Dec 24, 2016 23:27:42
Más okot pedig nem nagyon látok, miért nincs a lakásban. Ilyenkor családi körben vannak az emberek. Maximum a szűkebb rokonsághoz mennek át. Mivel tudtommal ilyen nekik nincs Újszászon, Gyöngyinek sem hiszem hogy igazán mély baráti kapcsolatai alakultak ki mióta itt él (és rokonokon kívül még azokhoz se igazán illik ilyenkor átmenni, max másnap-harmadnap), nem tudok másra gondolni.
Dec 24, 2016 23:27:42
trollvasó
Dec 24, 2016 23:28:59
Kellemes ünnepeket kívánok a kedves trolloknak.
Endre, neked nem.
Likőrkétől fűtve megkoszonném azt a speciális élményt amit a fórum ad a napi szürke egér ingázások alatt. Nekem ez az évad is tetszett. Különösen hogy az alany jelenléte visszafogottabb volt. NSZKSZ. Andi. Mindegy.
Endre, neked nem.
Likőrkétől fűtve megkoszonném azt a speciális élményt amit a fórum ad a napi szürke egér ingázások alatt. Nekem ez az évad is tetszett. Különösen hogy az alany jelenléte visszafogottabb volt. NSZKSZ. Andi. Mindegy.
Dec 24, 2016 23:28:59
Penzmento
Dec 24, 2016 23:29:03

Ehhez csak 15 percig kellett neznem a marfan szindromas portrejat, amig meg nem lett az imgur direkt link
Dec 24, 2016 23:29:03
Biztatási kár
Dec 24, 2016 23:30:34
Akkor vagy elásta sneckó, vagy kerti budi van.
Dec 24, 2016 23:30:34
AutismusMaximus
Dec 24, 2016 23:34:16
-Fiam, lassan indulhatunk a templomba, az ünnepi misére, jössz ugye?
-Nyeeeem.... éééppen nyeeeeeem, mifaan!? Ajtyózni akajooook!!
-A krisztusi ünnepen?? Ilyenkor minden jó kereszténynek a templomban a helye! Hogy gondolod ezt??
-Jóffan akkoj dögöjj mekk.
-Ehh, maradjál akkor. Tényleg golyó kellett volna ennek...
Dec 24, 2016 23:34:16
Sodilegnagyobbrajongoja
Dec 24, 2016 23:34:23
Talán ételosztás volt a plébánián. Sodimama kommunista zsidó családból származik, aligha jár éjféli misére.
Dec 24, 2016 23:34:23
AutismusMaximus
Dec 24, 2016 23:37:41
Idősebb korára nem kizárt hogy megtért. Ha ilyen gyerekem lenne, én is minden este összekulcsolt kézzel, könnyekel a szememben térnék nyugovóra, magamat ostorozva, hogy mit vétettem.
Dec 24, 2016 23:37:41
Penzmento
Dec 24, 2016 23:38:52
Nyitott egy kifözdét az oreglány Ujszászon, hajléktalan kezeseknek cserébe ad egy deka disznósajtot. Van már 35-90 eurós mérlege, meg egy profi konyvvizsgalo ismerose
Dec 24, 2016 23:38:52
AutismusMaximus
Dec 24, 2016 23:40:39
És egy kiváló marketing szakember is a keze alá dolgozik, hahó!
Dec 24, 2016 23:40:39
Penzmento
Dec 24, 2016 23:42:32
Am szerintem vera nyugdija meg mindig a kolosyra megy es Janibával osztoznak mintegy gyerektartásként
Dec 24, 2016 23:42:32
----
Dec 24, 2016 23:47:24
Más okot pedig nem nagyon látok, miért nincs a lakásban. Ilyenkor családi körben vannak az emberek. Maximum a szűkebb rokonsághoz mennek át. Mivel tudtommal ilyen nekik nincs Újszászon, Gyöngyinek sem hiszem hogy igazán mély baráti kapcsolatai alakultak ki mióta itt él
Ugyan ugyan, én nem féltem Gyöngyit, nem az a feketekendős öregasszony még, erkölcs dolgában meg hát..fogalmazzunk úgy, volt a recskásnak hol kikupálódni;)
Legfeljebb neki némi esze is van, ellentétben elsőszülött gyermekével, a Nemzet Nyilvános Faszkiverőjével.
Dec 24, 2016 23:47:24
Penzmento
Dec 24, 2016 23:50:53
Legfeljebb neki ném
i esze is van, ellentétben elsőszülött gyermekével, a Nemzet Nyilvános Faszkiverőjével.
Legfeljebb neki ném
i esze is van, ellentétben elsőszülött gyermekével, a Nemzet Nyilvános Faszkiverőjével.
Janó bá?
Dec 24, 2016 23:50:53
Karalábé Hadnagy
(
x30)
Dec 24, 2016 23:52:38
x30)
Otthon van Gyöngyi, hallatszik a hangja a videó elején. Az új mérlegét tesztelgeti a másik szobában.
Kiss Kender Farkas
Dec 24, 2016 23:56:41
Gyöngyi otthon volt, a videó elején valamit kiabál is Sodinak, ő meg válaszol is neki
Dec 24, 2016 23:56:41
AutismusMaximus
Dec 24, 2016 23:59:07
Otthon van Gyöngyi, hallatszik a hangja a videó elején. Az új mérlegét tesztelgeti a másik szobában.
Ja azt nem figyeltem, hang nélkül néztem végig. Mert egyesek ugye nem csak magányosan recskáznak, hanem a kiadós ünnepi vacsorát készítő kedvesem itt alszik mellettem, és nem akartam felzavarni.
Így is kicsit szégyellem magam, hogy Szenteste a fórummal vagyok elfoglalva.
Dec 24, 2016 23:59:07
Karalábé Hadnagy
(
x30)
Dec 25, 2016 00:00:56
x30)
Gyöngyi YouTube csatornájának mi a címe? Nyaggat a családom, hogy mutassak már nekik egy fasza mérlegteszt videót.
"Farkas Endre Kiss
15 perce
Ezt a sasos játékot is megvettem egyébként.
Majd jövő héten nyomok róla tesztvideót én is. :)"
Ezt télapóra, karácsonyra, szülinapra vagy húsvétra vetted? Szigorúan a főszabály szerint?
"Farkas Endre Kiss
15 perce
Ezt télapóra, karácsonyra, szülinapra vagy húsvétra vetted? Szigorúan a főszabály szerint?
töppedt buzigolyók
Dec 25, 2016 00:04:06
Na mindegy.
Soha többé nem próbálom megváltoztatni senki életstílusát.
Mindenki éljen úgy, amit választ magának, és kész.
Sors meg nincs. Nepoleon Hill ír erről. Ha én milliomos életstílust kezdenék el élni, milliomos lennék. Csak nincs hozzá kedvem. De nem csak én. BÁRKI. Szó szerint.
Ennyi. :)
Soha többé nem próbálom megváltoztatni senki életstílusát.
Mindenki éljen úgy, amit választ magának, és kész.
Sors meg nincs. Nepoleon Hill ír erről. Ha én milliomos életstílust kezdenék el élni, milliomos lennék. Csak nincs hozzá kedvem. De nem csak én. BÁRKI. Szó szerint.
Ennyi. :)
Téged gyámság alá kéne helyeztetni.
Dec 25, 2016 00:04:06
Sodilegnagyobbrajongoja
Dec 25, 2016 00:06:03
Nagyon meghitt az ünnep Újszászon.
Ezt bizonyítja a több tucat megosztás a Púpfalon is. Most is dübörög az auticunami.
Ezt bizonyítja a több tucat megosztás a Púpfalon is. Most is dübörög az auticunami.
Dec 25, 2016 00:06:03
Penzmento
Dec 25, 2016 00:06:07
Gyöngyi YouTube csatornájának mi a címe? Nyaggat a családom, hogy mutassak már nekik egy fasza mérlegteszt videót.
"Farkas Endre Kiss
15 perce
"Farkas Endre Kiss
15 perce
Ha már itthon vagy, lenne egykét aláirandó papir, Endre.
Dec 25, 2016 00:06:07
sodika
Dec 25, 2016 00:25:11
Vettem
3 PS VR játékot a gép vásárlásának alkalmából.
VR Worlds
Batman Arkham VR
EVE: Valkyrie
Egyet decemberre.
Eagle Flight VR
Egyet mikulás alkalmából
Robinson: The Journey
Egyet karácsonyra.
RIGS Mechanized Combat
Egyet újév alkalmából
Driveclub VR
És egyet előre a szülinapomra
Here They Lie
Tartom tehát a tervet, az újév az egyetlen új elem benne.
Annak alkalmából egyébként a GTA V-öt is megvettem.
(Meg előre szülinapomra az Call of Duty: Infinite Warfare-t és a Modern Wardare Resmastered-et)
De ettől függetlenül szigorúan tartom, hogy jövő decemberig csak havi egy sima és egy VR játék jöhet (plusz esetleg valami, ha egyet tényleg végigjátszottam.)
VR Worlds
Batman Arkham VR
Egyet decemberre.
Eagle Flight VR
Egyet mikulás alkalmából
Egyet karácsonyra.
RIGS Mechanized Combat
Egyet újév alkalmából
Driveclub VR
Here They Lie
(Meg előre szülinapomra az Call of Duty: Infinite Warfare-t és a Modern Wardare Resmastered-et)
De ettől függetlenül szigorúan tartom, hogy jövő decemberig csak havi egy sima és egy VR játék jöhet (plusz esetleg valami, ha egyet tényleg végigjátszottam.)
Dec 25, 2016 00:25:11
sodika
Dec 25, 2016 00:28:46
Van fa, a másik szobában. :)
Dec 25, 2016 00:28:46
Penzmento
Dec 25, 2016 00:31:41
Jelolj mar vissza gyoker ! Direkt szoke kisfius profilkepem van
Dec 25, 2016 00:31:41
kripli figyelő
Dec 25, 2016 00:31:55
Miért ülsz a videón olyan kifacsarodott amorf testhelyzetben?Nem vagy képes már egészséges pozicíóba tartani magad?
Dec 25, 2016 00:31:55
sodika
Dec 25, 2016 00:32:54
Anyámnak meg azon a pénzen felül, amit én juttatok el hozzá 30 ezer forintja van egy hónapban. Abból nem nagyon lehet luxust kialakítani, de ettől még sokkal jobbak a körülmények, mint amire számítottam.
Dec 25, 2016 00:32:54
Zulu
(
x15)
Dec 25, 2016 00:33:02
x15)
Vettem
VR Worlds
Batman Arkham VR
Egyet decemberre.
Eagle Flight VR
Egyet mikulás alkalmából
Egyet karácsonyra.
RIGS Mechanized Combat
Egyet újév alkalmából
Driveclub VR
Here They Lie
VR Worlds
Batman Arkham VR
Egyet decemberre.
Eagle Flight VR
Egyet mikulás alkalmából
Egyet karácsonyra.
RIGS Mechanized Combat
Egyet újév alkalmából
Driveclub VR
Here They Lie
Nem ment nagyon mínuszba a hitelkártyád vagy a folyószámlás egyenleged, te ujszászi dandy?
kripli figyelő
Dec 25, 2016 00:33:03
+n
Dec 25, 2016 00:33:03
Sodilegnagyobbrajongoja
Dec 25, 2016 00:33:08
Tehát szigorúan tartod a tervet, azaz az eleve agyament terved felett vettél négy játékot.
Ez az újszászi logika.
Ez az újszászi logika.
Dec 25, 2016 00:33:08
Penzmento
Dec 25, 2016 00:34:12
Anyámnak meg azon a pénzen felül, amit én juttatok el hozzá 30 ezer forintja van egy hónapban. Abból nem nagyon lehet luxust kialakítani, de ettől még sokkal jobbak a körülmények, mint amire számítottam.
Akkor megis mi ez a Munkacsy a falon?
Dec 25, 2016 00:34:12
sodika
Dec 25, 2016 00:34:26
(Szóval májustól számítva nagyjából megdupláztam eddig is a jövedelmét.)
Dec 25, 2016 00:34:26
sodika
Dec 25, 2016 00:35:35
Tehát szigorúan tartod a tervet, azaz az eleve agyament terved felett vettél négy játékot.
Ez az újszászi logika.
Ez az újszászi logika.
Ezután könnyű lesz tartani, mert megnéztem, és havi egy jó játéknál nem jön ki több. Most csak azért vásároltam be, mert a régi nagy címek közül nem volt meg semmi, mert új PS4 tulaj vagyok.
Dec 25, 2016 00:35:35
Penzmento
Dec 25, 2016 00:36:28
részeg vagy?
Dec 25, 2016 00:36:28
sodika
Dec 25, 2016 00:36:47
De, eléggé. De ez szerintem decemberben normális.
A lényeg, hogy sose fizess kamatot, és 30 napon belüli visszafizetés esetén ez ingyenpénz.
Dec 25, 2016 00:36:47
kripli figyelő
Dec 25, 2016 00:36:55
(Szóval májustól számítva nagyjából megdupláztam eddig is a jövedelmét.)
Az adósságaid pedig tovább nőttek plusz elítéltek.Shiker Dec 25, 2016 00:36:55
sodika
Dec 25, 2016 00:39:28
Az adósságaid pedig tovább nőttek plusz elítéltek.Shiker
Nem nőnek.
Nagyon erős limit magam előtt, és ezt még így az év végi megőrülés közben is betartottam, hogy hogy sose menjek le annyira mínuszba, hogy 30 napon belül ne tudjam az egészet visszafizetni.
Dec 25, 2016 00:39:28
kripli figyelő
Dec 25, 2016 00:41:31
Nem nőnek.
Mennyi kamatot termeltek idén az adósságaid és mennyit termelt a céged,mennyire vágott meg a bíróság? Nagyon erős limit magam előtt, és ezt még így az év végi megőrülés közben is betartottam, hogy hogy sose menjek le annyira mínuszba, hogy 30 napon belül ne tudjam az egészet visszafizetni.
Dec 25, 2016 00:41:31
Rácz Károly Mihály
Dec 25, 2016 00:43:48
Nem nőnek.
Nagyon erős limit magam előtt
Nagyon erős limit magam előtt
Végre kijött a szekrényböl a SoDI.
Dec 25, 2016 00:43:48
sodika
Dec 25, 2016 00:44:04
Mennyi kamatot termeltek idén az adósságaid és mennyit termelt a céged,mennyire vágott meg a bíróság?
Nincs tevékenységet végző cégem, és az utóbbi öt évben semmiféle egyéb tartozásomról sincs hivatalos tudomásom. A bírósági költség pedig nem jogerős.
Dec 25, 2016 00:44:04
-
Dec 25, 2016 00:52:10
Gondolom a levelező tagozat már intézkedett. Nem lenne jó, ha egy magyar bíróság elől rejtve maradnának ilyen fontos információk egy ítélethozatal előtt.
Dec 25, 2016 00:52:10
Penzmento GmbH
Dec 25, 2016 00:52:15
Na nyomjad mar, nem ezert bontottam uj porciót! Mar mentem volna aludni.
Mennyi az albi hannóverben ? Am tenyleg erdekel.
Mennyi az albi hannóverben ? Am tenyleg erdekel.
Dec 25, 2016 00:52:15
kripli figyelő
Dec 25, 2016 00:52:36
Hiába a nyelvtani angolnázásod mert 8gy is hazudsz.Hazudik asodi.És észre sem veszi. Dec 25, 2016 00:52:36
sodika
Dec 25, 2016 00:54:23
A lényeg, hogy a vonzásra koncentrálok.
A jó dolgok bevonzására.
A jó dolgok bevonzására.
Dec 25, 2016 00:54:23
xray
Dec 25, 2016 00:57:34
a parketta rothad. ha az illesztéseknél belenyomsz egy csavarhúzót, akkor beszakad. olyan durva dohszag lehet ott, amit normális ember nem bír elviselni. a szegélyléceknél is látszik a rothadás. már most is lehet olyan rész, ahol teljesen eltűnt a parketta és szőnyeggel van eltakarva. menthetetlen az egész. el nem bírom képzelni, hogy volt képes ezt a házat megvenni.
minden kedves trollnak kellemes karácsonyt! snecinek nincs szüksége a jókívánságokra, mert ő magának szerez örömet.
Dec 25, 2016 00:57:34
Penzmento GmbH
Dec 25, 2016 00:58:09
A lényeg, hogy a vonzásra koncentrálok.
A jó dolgok bevonzására.
A jó dolgok bevonzására.
Dec 25, 2016 00:58:09
sodika
Dec 25, 2016 00:59:17
Dec 25, 2016 00:59:17
Penzmento GmbH
Dec 25, 2016 00:59:37
Fúj, nem is kell válaszolnod
Dec 25, 2016 00:59:37
sodika
Dec 25, 2016 01:00:22
Na jó, megint gonoszkodtok csak, még karácsonyor is.
Soha többet nem írok ide
Soha többet nem írok ide
Dec 25, 2016 01:00:22
kripli figyelő
Dec 25, 2016 01:00:50
Kellemes hanukát,karácsonyt a trolloknak.
Dec 25, 2016 01:00:50
Púpos Recskapók
Dec 25, 2016 01:01:24
Csatlakozom, én is kellemes karácsonyt kívánok minden tanszéki munkatársnak! (SoDI, neked nem!!!)
Sajnos én a mai napomat a barátnőm családjával, illetve utána a saját családom körében töltöttem, gyakorlatilag reggel óta vedelek + zabálok, így a tanszéki ünneplésre nem jutott már idő.
Ugrálórobot nálunk nem volt, szóval szar volt az idei karácsony :(
Sajnos én a mai napomat a barátnőm családjával, illetve utána a saját családom körében töltöttem, gyakorlatilag reggel óta vedelek + zabálok, így a tanszéki ünneplésre nem jutott már idő.
Ugrálórobot nálunk nem volt, szóval szar volt az idei karácsony :(
Dec 25, 2016 01:01:24
kripli figyelő
Dec 25, 2016 01:02:08
Soha többet nem írok ide
Bevonzottad. Soha többet nem írok ide
Dec 25, 2016 01:02:08
sodika
Dec 25, 2016 01:02:57
Bevonzottad.
Tudod mit?
Igazad van.
Kivonzalak titeket az életemből. :D
csá
Dec 25, 2016 01:02:57
xray
Dec 25, 2016 01:04:03
Soha többet nem írok ide
Soha többet nem írok ide
ez a távdiagnózisom miért gonoszkodás? te hülye vagy? azon gondolkozzál inkább, hogy anyádat hogy tudnád onnan kimenekíteni!
Dec 25, 2016 01:04:03
kripli figyelő
Dec 25, 2016 01:04:23
A gonoszságra visszatérve.A z apád aki kisemmiztél hogy tölti a karácsonyt?
Dec 25, 2016 01:04:23
Púpos Recskapók
Dec 25, 2016 01:05:26
A Pátyi hacienda, Budai zöldövezeti lakás után tehát 4 milliós újszászi csótányfészik maradt összesen, ha a te adósságaidat nem számoljuk (ami lehet több milliós, mint ahány centis a faszod).
Ez ám a shiker!!!!
Dec 25, 2016 01:05:26
61 látogató online.
A hozzászóláshoz regisztrálnod kell.
-Iron Gnome™