« 2696 2697 2698 2699 2700 2701 2702 2703 2704 2705 »
1734094 komment.

Szerző: Kiss Kender Farkas Aug 03, 2014 14:11:42
Válasz
(1)
<div class="quote"><div class="author">sodika</div><div class="quote"><div class="author">jiddise máme</div>hanem hogy keresel magadnak valami rendes munkahelyet</div>

Lehet, hogy a nyelvtudás érdekében azt is teszem.
Szólok persze a hazai megrendelőknek is, hogy mostantól komolyban nyomnám a dolgot, de ez csak a biztonsági tartalék. A legjobb az lenne, ha a nyelvtudásomat egy munkahelyen tudnám csiszolni. Magyar bejárós munkahely éppen ezért nem jelent inspirációt. Nekem a fejlődéshez, és az általam kívánt, ellesett, és elirigyelt élet eléréséhez pont az kellhet, hogy most ennek érdekében hajlandó vagyok bármit megtenni. Akár még ezt is.</div>

Endre! Szerinted a munkahelyen majd türelmesek lesznek, hogy jó-jó most még nem tudsz normálisan németül, de majd Jövő héten már tudsz? Oda egy most, azonnal felhasználható tudás kell!
Aug 03, 2014 14:11:42

Szerző: szpítsopp Aug 03, 2014 14:14:05
Válasz
(2)
hogy megideologizálod a HAZAÁRULÁST :)

amúgy továbbra is tartom, hogy hazudozol, és whatandi néninél dekkolsz. különös módon amint sokan elkezdték ezt fejtegetni, hirtelen megint kurvára kommenthaver lettél. nagyon ostoba módon próbálsz terelni, ugyanúgy, ahogy minden eddigi lebukásodnál tetted.
Aug 03, 2014 14:14:05

Szerző: banshee (Snecológus-pontszám: 48790x24) Aug 03, 2014 14:15:02
Válasz
(2)
<div class="quote"><div class="author">sodika</div><div class="quote"><div class="author">Örebro</div>de olyan kis pincsi kutyanak tart,ez mindent elmond rolad:))</div>

Bizonytalan vagyok, gyáva, önállótlan, és önbizalom-hiányos. Igen.

Ezek mind olyan dolgok, amik jellemzőek rám, és amiket próbálok levetkőzni.</div>

Szerinted egy mégoly igénytelen nő is mint Angyi nyényi, egy ilyen férfira vágyik?
Aug 03, 2014 14:15:02

Szerző: grafikus007 Aug 03, 2014 14:15:14
Válasz
(9)
"Amikor bevonzasz valamit, el elkezd feléd tartani. Hogy milyen módon, az csupán operatív részletkérdés."

nem részletkérdés, hanem ez a kulcsa az egésznek. Láthattad magadon, hogy mi lesz, ha otthon ülsz, és vársz, hogy ingyen hozzád vágjanak egy repcsit, vagy családalapítás céljából becsönget majd a jövendőbeli feleséged. Ezekből semmi se lett.
Repcsi például akkor lett volna, ha elmész dolgozni, megdolgozol a pénzért, majd elmész a boltba és megveszed. Ennyi. 32 évesen te tényleg arról álmodozol, hogy az Univerzum a szádba teszi a kaját, megbüfiztet utána, meg kicseréli a pelenkádat?
Aug 03, 2014 14:15:14

Szerző: jiddise máme (Snecológus-pontszám: 23950x11) Aug 03, 2014 14:16:24
Válasz
(4)
<div class="quote"><div class="author">sodika</div><div class="quote"><div class="author">jiddise máme</div>hanem hogy keresel magadnak valami rendes munkahelyet</div>

Lehet, hogy a nyelvtudás érdekében azt is teszem.
Szólok persze a hazai megrendelőknek is, hogy mostantól komolyban nyomnám a dolgot, de ez csak a biztonsági tartalék. A legjobb az lenne, ha a nyelvtudásomat egy munkahelyen tudnám csiszolni. Magyar bejárós munkahely éppen ezért nem jelent inspirációt. Nekem a fejlődéshez, és az általam kívánt, ellesett, és elirigyelt élet eléréséhez pont az kellhet, hogy most ennek érdekében hajlandó vagyok bármit megtenni. Akár még ezt is.</div>

Baszki, fingod nincs arról, mit jelent nyolc órát rendesen ledolgozni. Előbb talán azt kellett volna elsajátítanod itt, Pesten. A fegyelmet, az önegyelmet, a rendszerességet, stb. Mégis milyen munkahelyről ábrándozol, hogy majd ott lesz valami gyógypedagógus, aki az első pár héten németül tanít, vagy mijafax? Még ha kiemelkedően jó lennél a szakmádban, esetleg megérné valakinek, de neked fingod nincs a saját szakmádról, meg különben is, ha értenél hozzá, akkor basic szinten már tudnál társalogni angolul, de hát azt se tudsz. Ezerszer megmondták már neked az infóstrollok, hogy az angol a szakma nyelve, de nem, neked ezt is jobban kellett tudnod, és németül tanultál whatandi kedvéért.
Aug 03, 2014 14:16:24

Szerző: grafikus007 Aug 03, 2014 14:17:17
Válasz
(4)
egyébként a trollbácsik már ezerszer megmondták, hogy hogyan tudnál változtatni az életeden: elvágni a köldökzsinórt, kiköltözni a verahotelből, kivenni egy albérletet, aztán kereshetnél egy bejárós munkát. Ott emberekkel is találkoznál, társaságban lennél, lehet munka után elhívnának szórakozni, aztán ki tudja, lehet hogy egy maszti parti is össze jön a végén :D
Aug 03, 2014 14:17:17

Szerző: sodika Aug 03, 2014 14:20:05
Válasz
(0)
nyilvános faszkiverő:

<b>(1)</b> Senkihez nem jöttem ki. Berlinhez jöttem ki, nyelvtanfolyam kedvéért.
<b>(2)</b> Senkinél nem akartam a nyelvtanfolyam idején lakni, ez egy pillanatig fel sem merült. Ilyet nem kértem senkitől, és nem is kértem volna soha. Tudtam, hogy nekem a tanuláshoz zavartalan nyugalom fog kelleni, nem pedig társaság.
<b>(3)</b> Az, hogy Berlinben pénzt keresek, valóság, mert itt vagyok, és épp melókat zárok le, ami után jövő héten utánam küldenek még pénzt otthonról.
<b>(4)</b> Abból, hogy ittenieknek dolgozzak valamit, nyelvtanulási megfontolásból szintén valóság lehet, ugyanis kimondottan ezt a szempontot szemlélve már kifejezett hajlandóságot érzek rá.
<b>(5)</b> Senki nem trollkodik velem, és senki nem vert át, ugyanis saját személye, vagy az általa nyújtandó segítség vonatkozásában senki nem bátorított semmire, sőt, épp ellenkezőleg: az albérlet kereséséhez csak annyi tanácsot kaptam, hogy egyedül kell megpróbálnom, de nem bízzam el magam, nem fognak válaszolni, drága lesz, nincs túl sok esélyem, nem nagyon fog összejönni, ennyiért legfeljebb valami kisebb szoba több emberrel. Szóval hogy lehetetlen dologra vállalkozom. Mégis összejött.
Küldjetek donate-et a SoDI-nak: https://www.paypal.me/sodivlogja
Aug 03, 2014 14:20:05

Szerző: Kiss Kender Farkas Aug 03, 2014 14:20:12
Válasz
(1)
<div class="quote"><div class="author">grafikus007</div>egyébként a trollbácsik már ezerszer megmondták, hogy hogyan tudnál változtatni az életeden: elvágni a köldökzsinórt, kiköltözni a verahotelből, kivenni egy albérletet, aztán kereshetnél egy bejárós munkát. Ott emberekkel is találkoznál, társaságban lennél, lehet munka után elhívnának szórakozni, aztán ki tudja, lehet hogy egy maszti parti is össze jön a végén :D</div>

Mindezekhez nem ártana mondjuk egy szakma sem. Ha programozót, pardon távmunkás webprogramozót szeretne játszani, akkor egy felsőfokú végzettség meg némi nyelvvizsga sem ártana. Bár a Cisco és a Rend-szám Bt. mindent visz, ezt elismerem :))
Aug 03, 2014 14:20:12

Szerző: Kiss Kender Farkas Aug 03, 2014 14:22:10
Válasz
(2)
<div class="quote"><div class="author">sodika</div>nyilvános faszkiverő:

<b>(4)</b> Abból, hogy ittenieknek dolgozzak <b>valamit</b>, nyelvtanulási megfontolásból szintén valóság lehet, ugyanis kimondottan ezt a szempontot szemlélve már kifejezett hajlandóságot érzek rá.</div>

Mi az a valami?
Aug 03, 2014 14:22:10

Szerző: broni Aug 03, 2014 14:22:58
Válasz
(4)
kurva anyját, nem döglöttem meg.....nagyon kiütöttem magam...azta...jo sok gyógyszert bevettem, most is kóválygok....filmszaadás vót...megyek csajokat nézni.....
Aug 03, 2014 14:22:58

Szerző: banshee (Snecológus-pontszám: 48790x24) Aug 03, 2014 14:23:34
Válasz
(0)
<div class="quote"><div class="author">sodika</div>az albérlet kereséséhez csak annyi tanácsot kaptam, hogy egyedül kell megpróbálnom, de nem bízzam el magam, nem fognak válaszolni, drága lesz, nincs túl sok esélyem, nem nagyon fog összejönni, ennyiért legfeljebb valami kisebb szoba több emberrel. Szóval hogy lehetetlen dologra vállalkozom. Mégis összejött.</div>

Most szerencséd volt, mert vak tyúk is talál szeget. De ha menned kell innen?
Aug 03, 2014 14:23:34

Szerző: púpos pátyi pjogjamozó Aug 03, 2014 14:23:44
Válasz
(10)
púp, púp, púp!

kurvára el vagy tévedve, mikor azért rinyálsz, mert a trollok nem értékelik az életedre irányuló változtatási szándékot. mi nem life coachok vagyunk, te faszarcú! épp leszarjuk, hogy neked mi a jó. sőt, minél rosszabb, nekünk annál jobb.

mi kvázi az igazság ligája vágyunk, akik igazságot szolgáltatunk az olyan kis hitvány náci patkánynak mint pl Te.

de hogy te is megértsd, kedves autista endre:

A trollokat a náculásoddal, a szüleid pénzével való fennhéjázással, különböző embercsoportok lenézésével és degradálásval, a patkányságoddal, az adófizetőktől jogosulatlanul kicsalt kárpival stb vonzottad be. Az, hogy Te most újabb Nagy Elhatározásra jutottál az újabb autista-mániákus szakaszodban, semmit nem fog megváltoztatni, mert a cselekedeteidet vezérlő alapvető értékek (náculás, teljes szolidaritás hiánya) ugyanazok maradnak.

szóval, Púp! A nagy változáshoz minden korábbi hőn szeretett ideológiádat meg kell tagadnod, hátat kell fordítani a náci faszoknak, sőt annyi bűntett a legkevesebb, hogy muníciót szolgáltatsz ellenük. De ami még fontosabb: nyilvánosan bocsánatot kérsz mindenkitől akit valaha is bántottál: anyád, apád, zsidók, melegek, "borgok" stb-stb.
Csak ezek után tudsz csatlakozni a normális emberek csoportjához.

Aug 03, 2014 14:23:44

Szerző: Fekete Bikapata Aug 03, 2014 14:23:49
Válasz
(0)
Mit csináltál ma Berlinben, Sodi?
Aug 03, 2014 14:23:49

Szerző: - Aug 03, 2014 14:23:49
Válasz
(0)
Sodi és a trolloknak miért magyarázkodsz megint?
Aug 03, 2014 14:23:49

Szerző: sodika Aug 03, 2014 14:25:26
Válasz
(0)
<div class="quote"><div class="author">jiddise máme</div>Mégis milyen munkahelyről ábrándozol, hogy majd ott lesz valami gyógypedagógus, aki az első pár héten németül tanít, vagy mijafax?</div>

Ha megértem a feladatot, el tudom végezni.
És egyre jobban fogom megérteni.
Ennyi.

Ha valaki céltudatos, és ez látszik rajta, és az is látszik, hogy komolyan gondolja az elhivatottságot, azt a világon mindig mindenki mindenhol segíteni.
Aug 03, 2014 14:25:26

Szerző: broni Aug 03, 2014 14:25:43
Válasz
(1)
cigányokat......
Aug 03, 2014 14:25:43

Szerző: - Aug 03, 2014 14:25:46
Válasz
(0)
Sodi beismered, hogy egy hazug szar vagy?(+ a masztipartys hsz.-t)
Aug 03, 2014 14:25:46

Szerző: sodika Aug 03, 2014 14:27:19
Válasz
(-1)
<div class="quote"><div class="author">banshee</div>
Most szerencséd volt, mert vak tyúk is talál szeget. De ha menned kell innen?</div>

Szerencse, vagy egyszerűen nem voltam hajlandó elhinni az akadályokat? Nem mindegy. Én egyszerűen nem voltam hajlandó elhinni az akadályokat.

1956-ban a pesti srácok is azért tudtak nagyon sokáig eredményesen ellenállni, mert elfelejtették nekik elmagyarázni, és éppen a világ legerősebb hadseregével van dolguk.
Aug 03, 2014 14:27:19

Szerző: sodika Aug 03, 2014 14:27:28
Válasz
(0)
....hogy éppen...
Aug 03, 2014 14:27:28

Szerző: Kiss Kender Farkas Aug 03, 2014 14:28:24
Válasz
(1)
<div class="quote"><div class="author">sodika</div><div class="quote"><div class="author">jiddise máme</div>Mégis milyen munkahelyről ábrándozol, hogy majd ott lesz valami gyógypedagógus, aki az első pár héten németül tanít, vagy mijafax?</div>

Ennyi.

Ha valaki céltudatos, és ez látszik rajta, és az is látszik, hogy komolyan gondolja az elhivatottságot, <b>azt a világon mindig mindenki mindenhol segíteni</b>.</div>

Igen, csak ez nem kisegítő iskola, hanem munkahely. Feltételezik, hogy érted és tudod a dolgokat. Nincs papírod a nyelvtudásodról, nincs szakmád, mit vársz, milyen munkával fognak csalogatni?
Aug 03, 2014 14:28:24

Szerző: Fekete Bikapata Aug 03, 2014 14:28:31
Válasz
(1)
Lemehetnél a sarki közértbe, venni zwei kilo Kartoffel-t; csinálni egy kis rakott krumplit, meginni egy sört!
Az arcodba tolni két gombóc fagyit!
Ezekért talán nem gyűrnek orrba és még a nyelvet is tanulhatnád!
Először is el kéne szakadnod a géptől... ;)
Minimálisra venni a napi netezést (egy órára)!
Aug 03, 2014 14:28:31

Szerző: Fekete Bikapata Aug 03, 2014 14:30:29
Válasz
(2)
,,Ha megértem a feladatot, el tudom végezni.
Ennyi.

Ha valaki céltudatos, és ez látszik rajta, és az is látszik, hogy komolyan gondolja az elhivatottságot, azt a világon mindig mindenki mindenhol segíteni.''

Szerintem ez nem érthető...

Aug 03, 2014 14:30:29

Szerző: banshee (Snecológus-pontszám: 48790x24) Aug 03, 2014 14:30:30
Válasz
(0)
<div class="quote"><div class="author">sodika</div><div class="quote"><div class="author">banshee</div>
Most szerencséd volt, mert vak tyúk is talál szeget. De ha menned kell innen?</div>

Szerencse, vagy egyszerűen nem voltam hajlandó elhinni az akadályokat? Nem mindegy. Én egyszerűen nem voltam hajlandó elhinni az akadályokat.

1956-ban a pesti srácok is azért tudtak nagyon sokáig eredményesen ellenállni, mert elfelejtették nekik elmagyarázni, és éppen a világ legerősebb hadseregével van dolguk.</div>

Csak széllel szemben nem lehet sokáig hugyozni.

Mondom, egyszer kivételesen szerencséd volt. Ja, mi lesz ha jön a tulaj megnézni a lakást és ott meglátja azt a dzsuvát amiben te élni szeretsz?
Aug 03, 2014 14:30:30

Szerző: sodika Aug 03, 2014 14:31:04
Válasz
(1)
<div class="quote"><div class="author">grafikus007</div>
nem részletkérdés, hanem ez a kulcsa az egésznek. Láthattad magadon, hogy mi lesz, ha otthon ülsz, és vársz</div>

Nem az a lényeg, hogy otthon ültem-e, hanem az, hogy miért ültem otthon, és miért vártam. Azért, mert nem volt olyan cél előttem, amit elkezdhettem volna bevonzani. Most viszont már van célom.

Berlini élet, C1-es nyelvtudás, érdekes, laza haverok, helyi (kifejezetten nem magyar) kapcsolatok, ez utóbbiból esetlegesen közelebbi is.
Aug 03, 2014 14:31:04

Szerző: sodika Aug 03, 2014 14:31:37
Válasz
(1)
<div class="quote"><div class="author">banshee</div>Ja, mi lesz ha jön a tulaj megnézni a lakást és ott meglátja azt a dzsuvát amiben te élni szeretsz?</div>

:)

Most kivételesen igyekszem NAGYON ügyelni a rendre és a tisztaságra.
Aug 03, 2014 14:31:37

Szerző: banshee (Snecológus-pontszám: 48790x24) Aug 03, 2014 14:32:19
Válasz
(3)
<div class="quote"><div class="author">sodika</div><div class="quote"><div class="author">jiddise máme</div>Mégis milyen munkahelyről ábrándozol, hogy majd ott lesz valami gyógypedagógus, aki az első pár héten németül tanít, vagy mijafax?</div>

Ennyi.

Ha valaki céltudatos, és ez látszik rajta, és az is látszik, hogy komolyan gondolja az elhivatottságot, azt a világon mindig mindenki mindenhol segíteni.</div>

Keresd meg aki orrbavert és add vissza neki. Komolyan, elhivatottan.
Aug 03, 2014 14:32:19

Szerző: sodilegnagyobbrajongoja (Snecológus-pontszám: 32267x16) Aug 03, 2014 14:32:22
Válasz
(3)
<div class="quote"><div class="author">sodika</div>Szólok persze a hazai megrendelőknek is, hogy mostantól komolyban nyomnám a dolgot, de ez csak a biztonsági tartalék. </div>

Tehát anyád és apád éhezik, mert az összes pénzüket elbaszták a te taníttatásodra, és te csak úgy tessék-lássék dolgozgattál eddig vagy 5 éven keresztül?

Hát nem szégyelled magad?
Sodi: Már az is kisebb kaland lenne, ha el kellene mennem a vásárcsarnokba három kiló burgonyáért
Aug 03, 2014 14:32:22

Szerző: sodika Aug 03, 2014 14:32:35
Válasz
(0)
<div class="quote"><div class="author">Kiss Kender Farkas</div>
Igen, csak ez nem kisegítő iskola, hanem munkahely. Feltételezik, hogy érted és tudod a dolgokat.</div>

Értem is, tudom is.
Ennyi.
Aug 03, 2014 14:32:35

Szerző: Kiss Kender Farkas Aug 03, 2014 14:32:54
Válasz
(6)
<div class="quote"><div class="author">sodika</div><div class="quote"><div class="author">grafikus007</div>
nem részletkérdés, hanem ez a kulcsa az egésznek. Láthattad magadon, hogy mi lesz, ha otthon ülsz, és vársz</div>

Nem az a lényeg, hogy otthon ültem-e, hanem az, hogy miért ültem otthon, és miért vártam. Azért, mert nem volt olyan cél előttem, amit elkezdhettem volna bevonzani. Most viszont már van célom.

Berlini élet, C1-es nyelvtudás, érdekes, laza haverok, helyi <b>(kifejezetten nem magyar)</b> kapcsolatok, ez utóbbiból esetlegesen közelebbi is.</div>

Hagyjuk a blablát. Hazaárulás!
Aug 03, 2014 14:32:54

Szerző: banshee (Snecológus-pontszám: 48790x24) Aug 03, 2014 14:32:56
Válasz
(2)
<div class="quote"><div class="author">sodika</div><div class="quote"><div class="author">banshee</div>Ja, mi lesz ha jön a tulaj megnézni a lakást és ott meglátja azt a dzsuvát amiben te élni szeretsz?</div>

Most kivételesen igyekszem NAGYON ügyelni a rendre és a tisztaságra.</div>

Egy hét múlva videót a pecóról!
Aug 03, 2014 14:32:56

Szerző: broni Aug 03, 2014 14:33:13
Válasz
(1)
<div class="quote"><div class="author">sodika</div><div class="quote"><div class="author">banshee</div>Ja, mi lesz ha jön a tulaj megnézni a lakást és ott meglátja azt a dzsuvát amiben te élni szeretsz?</div>

Most kivételesen igyekszem NAGYON ügyelni a rendre és a tisztaságra.</div>
ne hazudjál!!!!!!!!jön a gestapó!!!!!
Aug 03, 2014 14:33:13

Szerző: sodika Aug 03, 2014 14:33:19
Válasz
(0)
<div class="quote"><div class="author">banshee</div>
Mondom, egyszer kivételesen szerencséd volt.</div>

Ha valaki alkalmazza a vonzás törvényét, annak mindig szerencséje van. :)
Aug 03, 2014 14:33:19

Szerző: Kiss Kender Farkas Aug 03, 2014 14:34:32
Válasz
(0)
<div class="quote"><div class="author">sodika</div><div class="quote"><div class="author">Kiss Kender Farkas</div>
Igen, csak ez nem kisegítő iskola, hanem munkahely. Feltételezik, hogy érted és tudod a dolgokat.</div>

Értem is, tudom is.
Ennyi.</div>

Mit értesz és mit tudsz? Tegyél már meg annyit, hogy ne rébuszokban beszélj, hanem nevezd meg azt a területet, ahol nézelődni szeretnél. Mosogatás? Szarpucolás? Szemétszedés? Futárkodás?
Aug 03, 2014 14:34:32

Szerző: Fekete Bikapata Aug 03, 2014 14:34:40
Válasz
(13)
Nagyon irritáló ez a bevonzás duma, mi vagy te, fekete lyuk?
Aug 03, 2014 14:34:40

Szerző: sodika Aug 03, 2014 14:35:00
Válasz
(0)
Hagyjuk a blablát. Hazaárulás!</div>

Ha nem tanulási vagy önkifejezési céllal teszed. Aki tapasztalatokat akar szerezni, és azokat utána hazavinni, vagy a hazája érdekében használni, az jót tesz a nemzetével is. Valamint saját magával is. Egyszerre mindkettővel.
Aug 03, 2014 14:35:00

Szerző: Fekete Bikapata Aug 03, 2014 14:36:32
Válasz
(7)
,,Ha valaki alkalmazza a vonzás törvényét, annak mindig szerencséje van. :)''

Lásd.: Sodi-t orrbaverik, kétszer...
Aug 03, 2014 14:36:32

Szerző: púpos pátyi pjogjamozó Aug 03, 2014 14:36:45
Válasz
(7)
<div class="quote"><div class="author">sodika</div><div class="quote"><div class="author">grafikus007</div>

Berlini élet, C1-es nyelvtudás, érdekes, laza haverok, helyi (kifejezetten nem magyar) kapcsolatok, ez utóbbiból esetlegesen közelebbi is.</div>
- diszertálás
- idegen nyelv iránti rajongás
- libsi haverok iránti vágyakozás
- a magyar kapcsolatok degradálása
- szexközpontúság

lát, buta korcs, az összes vágyad liberális, és te anti-libsikét pozicionálod magad és köpködöd őket.
ezért vagy hiteltelen, és ezért is nem fog összejönni
Aug 03, 2014 14:36:45

Szerző: banshee (Snecológus-pontszám: 48790x24) Aug 03, 2014 14:36:53
Válasz
(1)
<div class="quote"><div class="author">sodika</div><div class="quote"><div class="author">banshee</div>
Mondom, egyszer kivételesen szerencséd volt.</div>

Ha valaki alkalmazza a vonzás törvényét, annak mindig szerencséje van. :)</div>

Hát te is szerencsésen bevonzottad a sok faszerdőt...:D
Aug 03, 2014 14:36:53

Szerző: sodika Aug 03, 2014 14:37:12
Válasz
(0)
<div class="quote"><div class="author">Fekete Bikapata</div>
Szerintem ez nem érthető...</div>

Segíts magadon, Isten is megsegít.
Isten keze az embertársaidon keresztül segít, akik látják benned az elhivatottságot.

Mit nem értesz ezen?
Aug 03, 2014 14:37:12

Szerző: Kiss Kender Farkas Aug 03, 2014 14:37:38
Válasz
(0)
<div class="quote"><div class="author">sodika</div><div class="quote"><div class="author">Kiss Kender Farkas</div>

Ha nem tanulási vagy önkifejezési céllal teszed. Aki tapasztalatokat akar szerezni, és azokat utána hazavinni, vagy a hazája érdekében használni, az jót tesz a nemzetével is. Valamint saját magával is. Egyszerre mindkettővel.</div>

De te kinti életről beszélsz és nem hazajövetelről. Merész dolog az, hogy egy 2 milliós városban nem boldogultál, erre elmész egy 3,5 milliós városba, hogy na aztán majd ott mindenféle papírok és tudás nélkül te akkorát villantasz, hogy csak lesünk.
Aug 03, 2014 14:37:38

Szerző: Fekete Bikapata Aug 03, 2014 14:37:42
Válasz
(2)
A horoszkópodat is elolvasod mindig, mi? :)
Jósnőkhöz nem jársz?
Aug 03, 2014 14:37:42

Szerző: sodilegnagyobbrajongoja (Snecológus-pontszám: 32267x16) Aug 03, 2014 14:37:56
Válasz
(10)

Ha nem tanulási vagy önkifejezési céllal teszed. Aki tapasztalatokat akar szerezni, és azokat utána hazavinni, vagy a hazája érdekében használni, az jót tesz a nemzetével is. Valamint saját magával is. Egyszerre mindkettővel.</div>
Ne angolnázzál már itt, mert tényleg kiutazok és felpofozlak.

Saját értékrended szerint mocskos hazaáruló vagy. A Sodi mindig pontosan fogalmaz.
Sodi: Már az is kisebb kaland lenne, ha el kellene mennem a vásárcsarnokba három kiló burgonyáért
Aug 03, 2014 14:37:56

Szerző: szpítsopp Aug 03, 2014 14:38:02
Válasz
(8)
de hát nem tudod elvégezni, sodi. németországban nem divat kóklereket alkalmazni normális szakmai tudsát igénylő melóra.

én két hónapja, hobbiból kezdtem el php-t és javat tanulni, mert nyáron nagy a pangás a cégnél, kurva sok a szabadidőm, és érdekelt a dolog. a napokban elővettem a gery 1.1-es szart, amit csináltál neki, és rommá röhögtem magam rajta. 2 hónap után (oké, nem teljesen két hónap, egyetemen már programoztam hobbiból C++t, de sosem hallgattam programozást, csak matekot).

mit mond ez el rólad? szerinted mit fog szólni egy németországi senior programozó, ha meglátja a fost, amit beadsz referenciaként? mi lesz, ha feltesz az interjún egy olyan szakmai kérdést, amilyenekkel ismeretlenjóakaró szopatott itt, és amik közül egyetlen egyre sem tudtál válaszolni? kurvára kevés lesz a vonzás törvénye oda, sodi.
Aug 03, 2014 14:38:02

Szerző: grafikus007 Aug 03, 2014 14:38:40
Válasz
(7)

Berlini élet, C1-es nyelvtudás, érdekes, laza haverok, helyi (kifejezetten nem magyar) kapcsolatok, ez utóbbiból esetlegesen közelebbi is.</div>

Hazudsz, volt célod, több is.
Repcsiii, medencés iroda, családalapítás 33 évesen, bmw. Ezekről mind álmodoztál, és egyiket se sikerült bevonzanod, azért, mert a vonzás törvénye nem működik. Ha a többit nem is, a repcsit megvehetted volna, ha elmész dolgozni, de te inkább otthon ültél és vártad, hogy az Univerzumn elküldje neked
Aug 03, 2014 14:38:40

Szerző: Kiss Kender Farkas Aug 03, 2014 14:38:47
Válasz
(0)
<div class="quote"><div class="author">sodika</div><div class="quote"><div class="author">Fekete Bikapata</div>

Isten keze az embertársaidon keresztül segít, akik látják benned az elhivatottságot.

Mit nem értesz ezen?</div>

A vonaton hittérítők mellett aludtál? :)
Aug 03, 2014 14:38:47

Szerző: banshee (Snecológus-pontszám: 48790x24) Aug 03, 2014 14:39:20
Válasz
(0)
<div class="quote"><div class="author">sodika</div><div class="quote"><div class="author">Fekete Bikapata</div>

Mit nem értesz ezen?</div>

Az elhivatottság nyomokban sem figyelhető meg rajtad.
Aug 03, 2014 14:39:20

Szerző: sodika Aug 03, 2014 14:40:01
Válasz
(0)
<div class="quote"><div class="author">púpos pátyi pjogjamozó</div>
- diszertálás
- idegen nyelv iránti rajongás
- libsi haverok iránti vágyakozás
- a magyar kapcsolatok degradálása
- szexközpontúság</div>

Fejlődés, fejlődés, fejlődés.
Önmagam határainak túllépése.

Valami cél. Valami, amit nem unsz.
Valami, ami tényleg inspirál.

Mindegy, mi az, ha teljesítményre, változásra, a hibáid beismerésére, és jobb emberré válásra késztet téged.
Aug 03, 2014 14:40:01

Szerző: Fekete Bikapata Aug 03, 2014 14:40:01
Válasz
(0)
Maga a mondat értelmezhetetlen...
Csak el kéne újra olvasnod!

,,Ha valaki céltudatos, és ez látszik rajta, és az is látszik, hogy komolyan gondolja az elhivatottságot, azt a világon mindig mindenki mindenhol segíteni.''

Nem jól ragozod a magyart, Sodi; vagy az alany vagy az állítmány nem jó...
Aug 03, 2014 14:40:01

Szerző: sodika Aug 03, 2014 14:40:35
Válasz
(0)
Nem jól ragozod a magyart, Sodi; vagy az alany vagy az állítmány nem jó...</div>

segíti

Természetesen. A mondanivalóra figyelj. :)
Aug 03, 2014 14:40:35

Szerző: szpítsopp Aug 03, 2014 14:40:42
Válasz
(8)
különben is, pár hónapja még az volt, hogy németországban éhenhalnak 800 euroért a programozók, nem? minek mentél ki akkor, nyemértyem.

ja de, ki lettél baszva az irodából.
Aug 03, 2014 14:40:42

Szerző: ószövetségi vérszomj Aug 03, 2014 14:42:20
Válasz
(0)
<div class="quote"><div class="author">sodika</div><div class="quote"><div class="author">xray</div>
Én meg elhatároztam, hogy megnövök 199 magasra, a vonzás törvénye segít, mert nagyon akarom.</div>

Nem érted. Lelki dolgokról beszélünk.

Brian Tracy tanácsolja, hogy ha félsz valamitől, csináld meg. Most.

Félsz odamenni? Menj oda.
Félsz megszólalni? Szólalj meg.

Félsz tőle? Kényelmetlennek érzed?
Csináld meg. Most!</div>

A cégeid felszámolásától is félsz, vagy miért nem csinálod meg? Hallod? HALLOD?
Aug 03, 2014 14:42:20

Szerző: Kiss Kender Farkas Aug 03, 2014 14:42:41
Válasz
(2)
<div class="quote"><div class="author">szpítsopp</div>különben is, pár hónapja még az volt, hogy németországban éhenhalnak 800 euroért a programozók, nem? minek mentél ki akkor, nyemértyem.

ja de, ki lettél baszva az irodából.</div>

Bebizonyítani, hogy azok éhenhalnak 800 euroból, de a SoDI 500-ból vígan megél! Sőt, még gyarapodik is. Na ezt csinálja utána a sok deutsch!
Aug 03, 2014 14:42:41

Szerző: Fekete Bikapata Aug 03, 2014 14:43:18
Válasz
(2)
Mondok valamit, Endy!
Tekints vissza az elmúlt 10 évedre! Milyen célokat tűztél ki magad elé, miket értél el ezekből?
Honnan jöttél, mid volt???
Most hová tartasz és mi lesz 10 év múlva?
Mid van?
Hány pofont kaptál (kéne egy Excel-táblázat erről is)? Hány haverod van? Család, munka?

Ilyen nagyon egyszerű ez!
Aug 03, 2014 14:43:18

Szerző: sodika Aug 03, 2014 14:45:43
Válasz
(1)
Repcsiii, medencés iroda, családalapítás 33 évesen, bmw</div>

Bla bla bla

Ezek szavak voltak.

Nem érted a lényeget.

Más, ha szavakat mormolsz, és más, ha elkezdesz lelkesedést érezni valami iránt. A lelkesedés vonzza be a dolgokat, vagyis az, hogy hiszel abban, hogy valamit képes vagy bevonzani.

A vonzás törvénye a rezgés miatt működik, és rezgéseket csak akkor bocsátasz ki, ha el is hiszed, hogy megkaphatod, amit akarsz, hogy ez tényleg valóságoddá válik, hogy ez tényleg JÓ NEKED.

Ez utóbbi pont nagyon fontos. Tárgyak, medence, BMW... Ezekbe jobban belegondolva, nem tudtak lelkesíteni engem. De laza haverok, kinti tapasztalatok, érdekes ember, nyelvtudás. Ez már tud.

Nem a szavakon van a lényeg. Nem azokat kell mormolni. Lelkesedni kell, és el kell hinned, hogy ez menni fog neked.
Aug 03, 2014 14:45:43

Szerző: sodika Aug 03, 2014 14:46:54
Válasz
(0)
Tekints vissza az elmúlt 10 évedre! Milyen célokat tűztél ki magad elé, miket értél el ezekből?</div>

Szóban megfogalmazott célok voltak, de olyan cél nem, ami valóban lelkesített volna. Mondom, ez a lényeg. A kimondott cél nem cél, a leírt cél sem az, csak a lelkesen bevonzott cél, amiben tényleg hiszel, a valódi cél.
Aug 03, 2014 14:46:54

Szerző: Kiss Kender Farkas Aug 03, 2014 14:47:40
Válasz
(1)

Bla bla bla

Ezek szavak voltak.

Nem érted a lényeget.

Más, ha szavakat mormolsz, és más, ha elkezdesz lelkesedést érezni valami iránt. A lelkesedés vonzza be a dolgokat, vagyis az, hogy hiszel abban, hogy valamit képes vagy bevonzani.

A vonzás törvénye a rezgés miatt működik, és rezgéseket csak akkor bocsátasz ki, ha el is hiszed, hogy megkaphatod, amit akarsz, hogy ez tényleg valóságoddá válik, hogy ez tényleg JÓ NEKED.

Ez utóbbi pont nagyon fontos. Tárgyak, medence, BMW... Ezekbe jobban belegondolva, nem tudtak lelkesíteni engem. De laza haverok, kinti tapasztalatok, érdekes ember, nyelvtudás. Ez már tud.

Nem a szavakon van a lényeg. Nem azokat kell mormolni. Lelkesedni kell, és el kell hinned, hogy ez menni fog neked.</div>

Nem a szavakon van a lényeg, erre ugyanúgy szavakat mormolsz.
Aug 03, 2014 14:47:40

Szerző: sodilegnagyobbrajongoja (Snecológus-pontszám: 32267x16) Aug 03, 2014 14:48:03
Válasz
(5)
<div class="quote"><div class="author">sodika</div><b>(4)</b> Abból, hogy ittenieknek dolgozzak valamit, nyelvtanulási megfontolásból szintén valóság lehet, ugyanis kimondottan ezt a szempontot szemlélve már kifejezett hajlandóságot érzek rá.</div>
Magyarul se beszélsz rendesen. Ennyi erővel elmehettél volna egy magyar munkahelyre is nyelvet gyakorolni.
Aug 03, 2014 14:48:03

Szerző: ószövetségi vérszomj Aug 03, 2014 14:48:08
Válasz
(3)

Bla bla bla

Ezek szavak voltak.

Nem érted a lényeget.

Nem a szavakon van a lényeg. Nem azokat kell mormolni. Lelkesedni kell, és el kell hinned, hogy ez menni fog neked.</div>

Látom sikerült megideologizálni, hogy a nagyívű tervedidből SEMMI nem lett, ellenben hajléktalan lettél.
Aug 03, 2014 14:48:08

Szerző: - Aug 03, 2014 14:49:40
Válasz
(0)
Sodi tehát beismered, hogy eg hazug szar vagy?
Aug 03, 2014 14:49:40

Szerző: Kiss Kender Farkas Aug 03, 2014 14:50:13
Válasz
(2)
Vonzás törvénye helyett inkább alkalmaznád a fokozatosság törvényét. Te rögtön a nagyot akarod, közben a földön sem állsz 2 lábbal.
Aug 03, 2014 14:50:13

Szerző: sodika Aug 03, 2014 14:51:06
Válasz
(0)
<div class="quote"><div class="author">szpítsopp</div>különben is, pár hónapja még az volt, hogy németországban éhenhalnak 800 euroért a programozók, nem? minek mentél ki akkor, nyemértyem.</div>

Az embernek vannak prekoncepciói. Előítéletei a távoli országról, távoli népekről, ott élő emberekről, ottani lehetőségekről. Esetleg ennek vonatkozásában saját magáról.

Nem jelent gondot, ha valóságban megtanulod, hogy ebből nem mindegyik volt igaz.
Aug 03, 2014 14:51:06

Szerző: Fekete Bikapata Aug 03, 2014 14:52:00
Válasz
(3)
,,Szóban megfogalmazott célok voltak, de olyan cél nem, ami valóban lelkesített volna.''

MIFAN???

Most mi lelkesít? És meddig? Miért nem szívsz egy kis friss Luft-ot?
Teleírtad még hajnalban a fórumot, hogy többet nem írsz ide!
Erre még mindig itt vagy, ahelyett, hogy stírölnéd a német bulákat, stb.
Nem tudod tartani azt, amit pár perce, órája leírtál, ígértél; hetekre, hónapokra ne is tervezz, mert felesleges...
Aug 03, 2014 14:52:00

Szerző: sodika Aug 03, 2014 14:52:14
Válasz
(-1)
Nem a szavakon van a lényeg, erre ugyanúgy szavakat mormolsz.</div>

Nem, ezt csak mesélem.
Meg ebben hiszek is.

És ezért most LELKESEDEM is.
Ez fontos.
Aug 03, 2014 14:52:14

Szerző: Kiss Kender Farkas Aug 03, 2014 14:52:40
Válasz
(9)
<div class="quote"><div class="author">sodika</div><div class="quote"><div class="author">szpítsopp</div>különben is, pár hónapja még az volt, hogy németországban éhenhalnak 800 euroért a programozók, nem? minek mentél ki akkor, nyemértyem.</div>

Az embernek vannak prekoncepciói. Előítéletei a távoli országról, távoli népekről, ott élő emberekről, ottani lehetőségekről. Esetleg ennek vonatkozásában saját magáról.

Nem jelent gondot, ha valóságban megtanulod, hogy ebből nem mindegyik volt igaz.</div>

Akkor ennek fényében most törlöd az összes zsidózásod a profilodról? Hiszen az is csak prekoncepció, Izraelben még sosem jártál, de te mégis véleményt alkotsz róluk.
Aug 03, 2014 14:52:40

Szerző: ószövetségi vérszomj Aug 03, 2014 14:53:04
Válasz
(2)
<div class="quote"><div class="author">sodika</div><div class="quote"><div class="author">szpítsopp</div>különben is, pár hónapja még az volt, hogy németországban éhenhalnak 800 euroért a programozók, nem? minek mentél ki akkor, nyemértyem.</div>

Nem jelent gondot, ha valóságban megtanulod, hogy ebből nem mindegyik volt igaz.</div>

Vagyis hülyeségeket hordtál össze?
Aug 03, 2014 14:53:04

Szerző: sodilegnagyobbrajongoja (Snecológus-pontszám: 32267x16) Aug 03, 2014 14:53:45
Válasz
(4)
Tekints vissza az elmúlt 10 évedre! Milyen célokat tűztél ki magad elé, miket értél el ezekből?</div>

Szóban megfogalmazott célok voltak, de olyan cél nem, ami valóban lelkesített volna. Mondom, ez a lényeg. A kimondott cél nem cél, a leírt cél sem az, csak a lelkesen bevonzott cél, amiben tényleg hiszel, a valódi cél.</div>
Az miért nem lelkesített, hogy anyád, apád ne éhezzen?

Az miért nem lelkesített, hogy 32 évesen ne egy 70 éves öregasszony kitartottja legyél?
Aug 03, 2014 14:53:45

Szerző: nyilvános faszkiverő (Snecológus-pontszám: 76925x38) Aug 03, 2014 14:54:25
Válasz
(4)
<div class="quote"><div class="author">sodika</div>nyilvános faszkiverő:

<b>(1)</b> Senkihez nem jöttem ki. Berlinhez jöttem ki, nyelvtanfolyam kedvéért.
<b>(2)</b> Senkinél nem akartam a nyelvtanfolyam idején lakni, ez egy pillanatig fel sem merült. Ilyet nem kértem senkitől, és nem is kértem volna soha. Tudtam, hogy nekem a tanuláshoz zavartalan nyugalom fog kelleni, nem pedig társaság.
<b>(3)</b> Az, hogy Berlinben pénzt keresek, valóság, mert itt vagyok, és épp melókat zárok le, ami után jövő héten utánam küldenek még pénzt otthonról.
<b>(4)</b> Abból, hogy ittenieknek dolgozzak valamit, nyelvtanulási megfontolásból szintén valóság lehet, ugyanis kimondottan ezt a szempontot szemlélve már kifejezett hajlandóságot érzek rá.
<b>(5)</b> Senki nem trollkodik velem, és senki nem vert át, ugyanis saját személye, vagy az általa nyújtandó segítség vonatkozásában senki nem bátorított semmire, sőt, épp ellenkezőleg: az albérlet kereséséhez csak annyi tanácsot kaptam, hogy egyedül kell megpróbálnom, de nem bízzam el magam, nem fognak válaszolni, drága lesz, nincs túl sok esélyem, nem nagyon fog összejönni, ennyiért legfeljebb valami kisebb szoba több emberrel. Szóval hogy lehetetlen dologra vállalkozom. Mégis összejött.</div>
1, 2. Ehhez képest váratlanul ért, hogy nem tudsz nála lakni, te ezt így tervezted. Ne hazudj!
3. A heti 2000 forintos hírlevél nem lesz elég Berlinben, kitől kaptad a pénzt? Anyádtól vagy Verától? Ne hazudj!!
4. Ezt már most felejtsd el. Nem tudsz németül, nem értesz semmihez. Vagy elmész koszos tányérokat mosogatni vagy éhen fogsz dögleni. De ez majd megtalál hamarosan, addig hazudj csak magadnak, annál nagyobbat fogsz esni!
5. Nem trolkodik, neeeem. Letagadta a fasziját, hogy jót röhögjön rajtad, amikor a kétheti geciadag meglátszik a heréiden. Pofán veretett a részeggel. Kétszer is. Forszírozza a látleletet és a rendőrséget, ami neked már itthon se menne, nemhogy Németországban.

B-A-L-F-A-S-Z!!!
Örülhettek | Macskaólban lakom | Gyogyóba zárattak | Elvitt a TEK és fél évig börtönben ültem
Aug 03, 2014 14:54:25

Szerző: sodilegnagyobbrajongoja (Snecológus-pontszám: 32267x16) Aug 03, 2014 14:55:18
Válasz
(3)
<div class="quote"><div class="author">sodika</div>Az embernek vannak prekoncepciói. Előítéletei a távoli országról, távoli népekről, ott élő emberekről, ottani lehetőségekről. Esetleg ennek vonatkozásában saját magáról.

Jé, akkor megint a trolloknak van igaza? Mikor érted már meg, hogy mi mindig mindent jobban tudunk nálad?
Aug 03, 2014 14:55:18

Szerző: sodika Aug 03, 2014 14:56:13
Válasz
(-1)
<div class="quote"><div class="author">Kiss Kender Farkas</div>Vonzás törvénye helyett inkább alkalmaznád a fokozatosság törvényét. Te rögtön a nagyot akarod, közben a földön sem állsz 2 lábbal.</div>

Fokozatosság?

Mindig egy lépést álmodok meg előre.

Az első lépés volt, hogy itt legyek. Itt lettem.

A második lépés, hogy itt is tudjak egy jó ideig maradni, és tanulni.

Ehhez ugye teljesítenem kell. Vagy hazaiaknak, vagy ittenieknek. Vagy így, vagy úgy.

Nekem most ERRE a motivációra volt szükségem.
Megkaptam. Otthon nem tudtam lelkesedni, ezért teljesíteni sem. Itt pedig lelkes vagyok, és elhatároztam, hogy megváltozok.
Aug 03, 2014 14:56:13

Szerző: Toronyőr Aug 03, 2014 14:59:06
Válasz
(4)
Őrület... ez még mindig itt van, 11 órája????

Tyodi, mindegyik náci haverod amelyik eltakarodik az országból mert különben agyonvernék, bukással zárja a náculással töltött mátyár életét. Aztán megy a bőgés, a hőbörgés, a pálfordulás és az ország elhagyásának hangos megigazolása, majd a szánalmas elfutás és az irhamentés.

Ezeket a történeteket sütivágóval vágják ki, csak a "dekoráció" más.

Kikúrtak, hónapok óta pedzegették, de elbújtál a gecibe tanfolyamot keresni.

A kihalt fórumod aminek Mörderpuppe barátod szarát dobálva, visongatva örült, neked köszönhetően autista rohamtempóban pörög.

Nem mondom hogy nem vagy geci unalmas, mert nélküled a kevesebb több volt, de ennyit az önuralmadról...

És kérd meg a csóró, hajléktalan haverjaidat hogy ne a trollfórumon mosdassanak és szopkodják a túrós karimájú faszodat, hanem nálad.

Egyébként miért nem nekik hazudozol faszbukon? A kongintív disszonancia miatt a többi bukott fos gyökér bevenné.
Aug 03, 2014 14:59:06

Szerző: szpítsopp Aug 03, 2014 14:59:09
Válasz
(4)
eszem-faszom megáll, hogy a magyar piacon, ahol még az akkora fasz kóklereknek is csurran-cseppen valami nem tudtál megélni programozásból, erre azt tervezed, hogy majd németországban, ahol sokkal komolyabbak a követelmények majd menni fog.

az lesz ennek a vége, hogy egy hónap után elfogy a pénzed, és vége lesz az nagy sodika-féle exodusnak, whatandi néni is ráun a hülye gyernőtt szobadíszére. jössz majd haza könyörögni vera néninek, hogy engedjen vissza az irodába. ha pedig szerencsénk van, nem változik a véleménye, és az őszt már a törpe mellett töltöd.
Aug 03, 2014 14:59:09

Szerző: grafikus007 Aug 03, 2014 15:00:16
Válasz
(5)

Bla bla bla

Ezek szavak voltak.

Nem érted a lényeget.

Igen, gondoltam, hogy ez lesz a válasz. Ezek azért nem teljesültek, mert nem is hittél bennük valójában :D Ha a berlini tartózkodássoddal kapcsolatos elvárásaid se teljesülnek, akkor azt is megideologizálhatod azzal, hogy igazából azokban se hittél, ezért nem sikerült bevonzani őket.
Tehát a vonzás törvényét sose lehet megcáfolni, hiszen ha véletlenül teljesül valami, amire vágysz, akkor lám, sikerült bevonzani, ha nem teljesül, akkor meg azért, mert nem hittél benne eléggé.

Az persze hazugság, hogy nem hittél volna a fenti célokban, te egészen a pályakezdő idődig meg voltál győződve arról, hogy te vállalkozó leszel, csak hát az első munkával töltött hónap után a piac beárazott téged a 500 forintos órabérrel :D
Aug 03, 2014 15:00:16

Szerző: ószövetségi vérszomj Aug 03, 2014 15:01:05
Válasz
(3)
<div class="quote"><div class="author">sodika</div><div class="quote"><div class="author">Kiss Kender Farkas</div>Vonzás törvénye helyett inkább alkalmaznád a fokozatosság törvényét. Te rögtön a nagyot akarod, közben a földön sem állsz 2 lábbal.</div>

Fokozatosság?

Mindig egy lépést álmodok meg előre.

Az első lépés volt, hogy itt legyek. Itt lettem.

A második lépés, hogy itt is tudjak egy jó ideig maradni, és tanulni.

Ehhez ugye teljesítenem kell. Vagy hazaiaknak, vagy ittenieknek. Vagy így, vagy úgy.

Nekem most ERRE a motivációra volt szükségem.
Megkaptam. Otthon nem tudtam lelkesedni, ezért teljesíteni sem. Itt pedig lelkes vagyok, és elhatároztam, hogy megváltozok.</div>

Ugyanezt már eljátszottad otthon is számtalanszor, csak akkor a kütyük vásárlásával lelkesítetted magad.
Azokból mi is lett?
Aug 03, 2014 15:01:05

Szerző: Fekete Bikapata Aug 03, 2014 15:01:09
Válasz
(3)
Ott olcsóbb a fodrász, a konditerem, a pszichológus, a nyelvtanár meg a fogorvos?

Aug 03, 2014 15:01:09

Szerző: szpítsopp Aug 03, 2014 15:02:52
Válasz
(6)
Az persze hazugság, hogy nem hittél volna a fenti célokban, te egészen a pályakezdő idődig meg voltál győződve arról, hogy te vállalkozó leszel, csak hát az első munkával töltött hónap után a piac beárazott téged a 500 forintos órabérrel :D</div>

amikor még ki merte tenni az excelt, 83-forintos órabér jött ki neki konkrétan, kárpit nem számítva.
Aug 03, 2014 15:02:52

Szerző: Fekete Bikapata Aug 03, 2014 15:02:54
Válasz
(1)
<div class="quote"><div class="author">szpítsopp</div>eszem-faszom megáll, hogy a magyar piacon, ahol még az akkora fasz kóklereknek is csurran-cseppen valami nem tudtál megélni programozásból, erre azt tervezed, hogy majd németországban, ahol sokkal komolyabbak a követelmények majd menni fog.

az lesz ennek a vége, hogy egy hónap után elfogy a pénzed, és vége lesz az nagy sodika-féle exodusnak, whatandi néni is ráun a hülye gyernőtt szobadíszére. jössz majd haza könyörögni vera néninek, hogy engedjen vissza az irodába. ha pedig szerencsénk van, nem változik a véleménye, és az őszt már a törpe mellett töltöd.</div>

Ezeket a sorokat ne felejtsd el, Endy...
Aug 03, 2014 15:02:54

Szerző: Toronyőr Aug 03, 2014 15:03:17
Válasz
(4)
<div class="quote"><div class="author">Fekete Bikapata</div>Ott olcsóbb a fodrász, a konditerem, a pszichológus, a nyelvtanár meg a fogorvos?</div>

Főleg a fogorvos, azért vannak tele a határmenti városok fogorvosi rendelőkkel, egyik a másik után.

EUR-ban számolva mennyibe kerülhet fehér, szabályos fogsort varázsolni a lepedékes, sárga protkószerű patkányfogak helyére és eltűntetni a kilógó ígyt a picsába?
Aug 03, 2014 15:03:17

Szerző: grafikus007 Aug 03, 2014 15:03:24
Válasz
(1)
a repcsiiiben egyébként tényleg hittél, viszont csak egy troll baszott át :D
Repcsit miért nem sikerült bevonzani? Nem egy nagy dolog, egy troll zsebből kifizeti bármikor, neked miért nem sikerült megszerezned? Abba tényleg beleélted magad, hogy majd a tüntetések fölött fogsz repkedni, ezt többször leírtad, meg majd berepülsz Orbán háza fölé
Aug 03, 2014 15:03:24

Szerző: Fekete Bikapata Aug 03, 2014 15:04:49
Válasz
(1)
Nehogy nagyobb legyen egy hónap múlva a Taszítás, mint a Vonzás...
Aug 03, 2014 15:04:49

Szerző: sodika Aug 03, 2014 15:05:31
Válasz
(0)
<div class="quote"><div class="author">nyilvános faszkiverő</div>
1, 2. Ehhez képest váratlanul ért, hogy nem tudsz nála lakni, te ezt így tervezted. Ne hazudj!</div>

A 4 hetes tanfolyam idején egyáltalán nem akartam senkinél se lakni. Az egy pillanatig fel sem merült bennem.

<i>3. A heti 2000 forintos hírlevél nem lesz elég Berlinben</i>

Ha nem Facebook-ozok, és szórom szét az energiáimat, hanem a lényegre koncentrálok, a melóra és a hatékonyságra, jönni fog a pénz. Akár a hazai megrendelőktől is annyi, hogy itt maradhassak. A legrosszabb esetben akár tőlük is.

<i>4. Ezt már most felejtsd el. Nem tudsz németül, nem értesz semmihez.</i>

Ma már nem csak az egyetem van mögöttem, hanem a szakmai tapasztalat is. Több mint 3 éves. A németem pedig napról napra egyre jobb, és erre a tanfolyam holnaptól csak rá fog segíteni.

<i>5-ös pont</i>

Szerintem nagyjából hatodszorra írom le, hogy én a berlini útról és az itteni szálláskeresésről, meg úgy ahogy van egészről inkább folyamatosan lebeszélve lettem volna, és eltanácsolva tőle, tehát nem holmi biztatás hatására, hanem voltaképp lebeszélés ellenére, és bármiféle lelkes biztatás hiányának ellenére, sőt: talán a biztatás ellenkezőjének ellenére jöttem, mégis. Elméletben sem keletkezhet biztatási kár, ha nincs biztatás.
Aug 03, 2014 15:05:31

Szerző: biztatási kár Aug 03, 2014 15:07:19
Válasz
(7)
* új nick *
Aug 03, 2014 15:07:19

Szerző: sodika Aug 03, 2014 15:07:56
Válasz
(0)
<div class="quote"><div class="author">Toronyőr</div>
Egyébként miért nem nekik hazudozol faszbukon? A kongintív disszonancia miatt a többi bukott fos gyökér bevenné.</div>

Gondoltam, ha változok, más lesz a hangulat, akár itt is. Elvégre ha valaki beismeri a hibáit, és változtatni akar, az pozitív dolog. De ezt ugyanúgy rosszul gondoltam, mint ahogy szombaton az erőszakos részeget is félreértettem.
Aug 03, 2014 15:07:56

Szerző: Toronyőr Aug 03, 2014 15:08:09
Válasz
(7)
Mögötted 3 év hajléktalanság, pereskedés, naruto, szomszédok, colombo, knight rider, mcgyver, baywatch meg twilight van. nappal döglés, éjjel faszverés meg mcgyver.
Aug 03, 2014 15:08:09

Szerző: Sodi-emulátor Aug 03, 2014 15:08:56
Válasz
(15)
Endre, feltöltődtem. Húzz a picsába.
Aug 03, 2014 15:08:56

Szerző: szpítsopp Aug 03, 2014 15:09:06
Válasz
(2)
aztán belehúzott, itt a pályakezdő három év első másfél éve:

<i>sneckó, hozzáadtam a hiányzó 100 ezret, 1.262.850 Ft osztva 17 hónappal, bruttó 74.285 Ft volt a béred. ebből levonva a közterheket, maradt nem egészen 40.000 Ft nettó bér.

ha idén januártól nézzük, akkor 689.500 osztva 9 hónappal, bruttó 76.611 ft volt a béred, ebből levonva a közterheket, 41.600 ft volt e nettó béred idén.</i>

állítása szerint ezért éjjel-nappal dolgozott, de mondjuk azt, hogy csak 22 munkanappal számolva 176 órát. ez már 240 ftos órabér, tehát kvázi megtriplázta másfél éves átlagban. persze ebben nincs benne a ködbér összege, ugye...
Aug 03, 2014 15:09:06

Szerző: Fekete Bikapata Aug 03, 2014 15:09:38
Válasz
(1)
Bámulatos, hogy mennyit tudsz írni, tulajdonképpen a semmiről...

,,Ha nem Facebook-ozok, és szórom szét az energiáimat, hanem a lényegre koncentrálok, a melóra és a hatékonyságra, jönni fog a pénz. Akár a hazai megrendelőktől is annyi, hogy itt maradhassak. A legrosszabb esetben akár tőlük is.''

1. Tele vagy enerdzsivel!!!
Borozni voltál és elfáradtál!

2. Most is a lényegre koncentrálsz, nem igaz? :)

3. A pénz nem jön, azért meg kell DOLGOZNI!
Aug 03, 2014 15:09:38

Szerző: sodika Aug 03, 2014 15:09:50
Válasz
(0)
<div class="quote"><div class="author">grafikus007</div>a repcsiiiben egyébként tényleg hittél, viszont csak egy troll baszott át :D</div>

Igazából ez az egész videózás dolog nem tudott már lelkesíteni. Belegondoltam, és lenne pár látványos videó, de na és.

A mostani dolgok viszont lelkesítenek.
Ez a hatalmas különbség.
Aug 03, 2014 15:09:50

Szerző: ószövetségi vérszomj Aug 03, 2014 15:10:42
Válasz
(3)
<div class="quote"><div class="author">sodika</div><div class="quote"><div class="author">Toronyőr</div>
Egyébként miért nem nekik hazudozol faszbukon? A kongintív disszonancia miatt a többi bukott fos gyökér bevenné.</div>

Gondoltam, ha változok, más lesz a hangulat, akár itt is. Elvégre ha valaki beismeri a hibáit, és változtatni akar, az pozitív dolog. De ezt ugyanúgy rosszul gondoltam, mint ahogy szombaton az erőszakos részeget is félreértettem.</div>

Bizony rosszul gondoltad. Nem a hangulatból lesz teljesítmény, hanem abból, ha önáltatás meg autista légvárak építése helyett felemeled a seggedet.
Aug 03, 2014 15:10:42

Szerző: Fekete Bikapata Aug 03, 2014 15:11:46
Válasz
(1)
,,A németem pedig napról napra egyre jobb, és erre a tanfolyam holnaptól csak rá fog segíteni.''

A nullát nem nehéz megfejelni...
A passzív (agresszív) kommunikáció már elég jól megy...

Nagyon fáj még a nózid?
Aug 03, 2014 15:11:46

Szerző: ószövetségi vérszomj Aug 03, 2014 15:12:46
Válasz
(4)
Abba belegondoltál már, hogy a magyarországi megbízóid hogyan fogják kiküldeni neked a munkadíjad, amikor se számlád, se paypaled, te csöves? :)
Beleteszik egy borítékba és feladják postán?
Aug 03, 2014 15:12:46

Szerző: Örebro Aug 03, 2014 15:12:50
Válasz
(1)
te meg mindig a szodban rohadsz?
Aug 03, 2014 15:12:50

Szerző: sodika Aug 03, 2014 15:15:14
Válasz
(-1)
<div class="quote"><div class="author">szpítsopp</div>
állítása szerint ezért éjjel-nappal dolgozott</div>

Utána elkezdtem mérni, és rájöttem, hogy az a sok a valóságban is volt olyan sok, mert a rengeteg 5-10-15 perces szünet közbeiktatásával ez alig napi pár óra nettó meló volt.

A dologra úgy reagáltam, hogy belőttem magamnak bizonyos számú munkaórát, és rákényszerítettem magam azok tartására úgy, hogy az 5-10-15 perces szüneteket nem számoltam.

Ez valóban hozott változást, mert több idő alatt több minden készül el, ha figyelsz arra, mivel töltöd, de arra már nem figyeltem, hogy HOGYAN töltöm el.

Ha megosztom a figyelmem filmnézéssel, és csak csak pár pillanatra tekintek fel a Facebook-ra, nem 5-10 percekre, az akkor nem rendes munka.

Az utóbbi két hét, és a dolgokba még mélyebben belegondolva az első itteni pár nap nagy felismerése számomra ez volt.

Mindig fejlődöm. Nem csak szakmailag, de munkastílus és munkafegyelem terén is.

Itt Berlinből már úgy fogok dolgozni, és tanulni is, hogy közben nincs film, nincs rövid rápillantás az Index címlapjára, nincs Facebook, nincs ez a szaros fórum se, nincs semmi, csak és kizárólag, célirányosan az adott aktuális elvégzendő feladat van.
Aug 03, 2014 15:15:14

Szerző: Fekete Bikapata Aug 03, 2014 15:15:26
Válasz
(1)
,,Gondoltam, ha változok, más lesz a hangulat, akár itt is. Elvégre ha valaki beismeri a hibáit, és változtatni akar, az pozitív dolog. De ezt ugyanúgy rosszul gondoltam, mint ahogy szombaton az erőszakos részeget is félreértettem.''

Elhatározás-rövid ideig tartó lelkesedés-TAOT-hatalmas pofára (vagy orra) esés, ördögi kör ez, na...
Aug 03, 2014 15:15:26

Szerző: Örebro Aug 03, 2014 15:15:38
Válasz
(9)
menj mår ki a lakåsbol, de elötte mosakodj meg. remelem ma is leutnek.
Aug 03, 2014 15:15:38

Szerző: grafikus007 Aug 03, 2014 15:15:42
Válasz
(5)
<div class="quote"><div class="author">sodika</div><div class="quote"><div class="author">grafikus007</div>a repcsiiiben egyébként tényleg hittél, viszont csak egy troll baszott át :D</div>

Igazából ez az egész videózás dolog nem tudott már lelkesíteni. Belegondoltam, és lenne pár látványos videó, de na és.

A mostani dolgok viszont lelkesítenek.
Ez a hatalmas különbség.</div>

Hazudsz, mert amikor be akartad vonzani, akkor még lelkesített. Azt elhiszem, hogy most már leszarod, de akkor komolyan akartál trollkodni vele, meg repkedni a tüntetések felett, ez a kommentjeidből egyértelműen kiderül. Olvasd vissza, azokat a hozzászólásaidat nem tudod elhazudni.
1 hónap múlva, amikor beüt a csőd, akkor kiderül, hogy a berlini dolgokért se tudtál lelkesedni, vagy csak nem hittél bennük eléggé, ezért nem törtét semmi :DD Kiszámítható vagy, recskás.
Endre, adok egy jó tanácsot, bár ezt már mindenki leírta itt: bejárós munka. Akkor rá lennél kényszerítve a napi 8 óra munkára, és még társaságod is lenne, nem egyedül sétálgatnál egy olyan városban, ahol meg se tudsz szólalni.
Aug 03, 2014 15:15:42

Szerző: sodika Aug 03, 2014 15:16:21
Válasz
(0)
<div class="quote"><div class="author">ószövetségi vérszomj</div>Abba belegondoltál már, hogy a magyarországi megbízóid hogyan fogják kiküldeni neked a munkadíjad, amikor se számlád, se paypaled, te csöves? :)</div>

Operatív részletkérdés.
A legrosszabb esetben Western Union.
De ez csak a legrosszabb eset, bármi más, amit most nem részletezek, csak jobb lehet ennél.
Aug 03, 2014 15:16:21

Szerző: Fekete Bikapata Aug 03, 2014 15:17:10
Válasz
(2)
<div class="quote"><div class="author">ószövetségi vérszomj</div>Abba belegondoltál már, hogy a magyarországi megbízóid hogyan fogják kiküldeni neked a munkadíjad, amikor se számlád, se paypaled, te csöves? :)
Beleteszik egy borítékba és feladják postán?</div>

Western Union, Hahó! :)
Aug 03, 2014 15:17:10

Szerző: sodika Aug 03, 2014 15:18:44
Válasz
(0)
<div class="quote"><div class="author">grafikus007</div> be akartad vonzani, akkor még lelkesített.</div>

Pár pillanatig, de amikor már meg tudtam volna lépni, mert összejött hozzá minden, belegondoltam, hogy mégse kell. Ez nem volt igazi lelkesedés.

A lelkesedés nem az, hogy valami jó lenne, hanem az, hogy amikor ott vagy, hogy meg is tudod lépni, akkor is magától értetődő, hogy megteszed, és nem kezdesz el azon gondolkodni, hogy valóban akarod-e ezt, és értelmes dolog-e.

Amit most akarok, abban én nem gondolkodom ilyesmin. Helyes dolog, jó dolog, és ezt nagyon biztosan tudom.
Aug 03, 2014 15:18:44

Szerző: Örebro Aug 03, 2014 15:19:23
Válasz
(15)
mindjårt hivlak van telefon ami rögzit,,nemetezunk kicsit, ugye felveszed te szar hazug?
Aug 03, 2014 15:19:23

Szerző: Toronyőr Aug 03, 2014 15:20:06
Válasz
(4)
Sodi, jobb volt nélküled.
Aug 03, 2014 15:20:06
« 2696 2697 2698 2699 2700 2701 2702 2703 2704 2705 »
1734094 komment.

132 látogató online.

A hozzászóláshoz regisztrálnod kell.
-Iron Gnome™